Ülevaates on viis olulisemat matši, nende hulgas ka kergekaalu tiitlimatš, mis tõestas taas et UFC kergekaalu tiitel on maailma tihedaima konkurentsiga MMA tiitel.

Frankie Edgar viigistas Gray Maynardiga

Kergekaalu tiitlimatš, kus tšempion Frankie Edgar kaitses tiitlit ühe võimsama füüsilisega kergekaallase vastu. Esimene raund algas luuramisega ja Edgari üksikute teravate löökidega. 1:17 oli kulunud esimesest raundis kui Maynard tabab korraliku haagi. Sealt edasi raundi lõpuni pidi Edgar tegelema lihtsalt ellujäämisega. Maynard on lõpetamisele väga väga lähedal ja tundub, et raundi lõppedes ei saanud Edgar aru, kus ta täpselt oli. Teises raundis oli Frankie Edgar justkui ümbersündinud. Väga korralike löökidega ja isegi ühe võimsa heitega võttis ta raundivõidu. Tegu on ilmselt ühe uskumatuma rongi alt välja tulemisega kogu sportliku vabavõitluse ajaloos. Kolmas ja viies raund olid väga tasavägised ning neljas raund kuulus sarnaselt teisega Edgarile. Matši tulemus on viik. Saalis olev rahvas tundus olevat pettunud, aga antud matš oli tõelise MMA-sõbra jaoks maiuspala, mida tihti ei saa. Selle kinnituseks saavad mõlemad mehed "õhtu matši" auhinna. Välja on juba hõigatud kordusmatš, viiki jääva tiitlimatši puhul oleksid muud lahendused kummalised. Seniks jääb tšempioniks Edgar. Kui analüüsida järgmist matši, siis tuleb öelda, et Edgar läheb sinna favoriidina. Tõenäoliselt ta enam Maynardi löökide ette niisama passima ei jää ja tundub, et viie raundi peale on temal rohkem pakkuda. Aga nagu antud matš näitas, siis Maynardit on rumal alahinnata ja kui Edgar 100% välja ei pane, siis kroonitakse uueks tšempioniks just Gray Maynard.

Brian Stann võitis Chris Lebenit tehnilise nokaudiga (löögid) I raundis (3:37)

Brian Stann võitis Chris Lebenit tema omas mängus. Ühtpidi on see kindlasti kõige magusam võit, aga teisalt kindlasti mitte kõige targem taktika. Lebenil on väga kõva pea (mida ta ka selles matšis näitas) ja raske käsi. Matš oleks sisuliselt võinud minna ka täpselt vastupidi. Natuke Stann küll üritas sisse-välja liikuda ja Lebeni stiili takistada, aga matši lõpp tuli puhtalt Lebeni leiva pealt.

Thiago Silva võitis Brandon Verat otsusega (ühehäälne)

Vera oli matši tulnud väga terava poksivormiga. Head poksivormi aitasid kenasti tasakaalustada täielik võimetus Silva vastu püsti seista ja seejärel maas lihtsalt lamada. Iga raund algas ja lõppes täpselt sama stsenaariumi järgi: Vera lööb teravalt, mehed klintšivad, Vera kukub esimese Silva mahaviimiskatse peale ja lamab raundi lõpuni. Vera löömine tundus hea - Silva nurk soovitas Silval mitte lööke vahetada, aga kui ülejäänud distantsid on nii nõrgad, siis UFCs kaugele ei jõua. Thiago Silva tundus Verast löömises aeglasem, aga teisest küljest näitas mees ennast tõeliselt mitmekülgse sportlasena, kes on hea kõigis kolmes MMA distantsis.

Dong Hyun Kim võitis Nate Diazt otsusega (ühehäälne)

Nate Diazt võib ilmselt kahest mehest pidada tehnilisemaks poksijaks ja BJJ oskajaks. Tugeva judotaustaga Kim kehtestas kahes esimeses raundis oma maadluse ning sai Diazi enda alla. Paremalt positsioonilt suutis ta Diazt kontrollida ja see sai otsustavaks. Kolmandas raundis ei olnud Kim enam nii terav ja päris lõpus tuli tal tegeleda lihtsalt ellujäämisega. Diaz siiski matši lõpetada ei suutnud ja kahe esimese raundi tõttu tuli vastu võtta kaotus.

Clay Guida võitis Takanori Gomit alistusega (giljotiinkägistus) II raundis (4:27)

Guida suutis löökide vahetamist Gomiga vältida ja see oli kindlasti mõistlik tegu. Gomi on korduvalt näidanud, kuidas ta vajab kogu matši peale vaid ühte momenti, et võit võtta. Seekord siiski nii ei läinud ja Guida pani oma parema maadlusoskuse maksma. Clay Guida võitis "õhtu alistuse" auhinna ja 60000 dollarit lisaks.