„Võistluste väljakuulutamine on spordisaalides elu keema ajanud ning andnud sportlastele väga selge eesmärgi, mida kohalikus mastaabis püüda. Kindlasti on see võistlus, mis lisab nii spordile kui ka alaliidule legitiimsust,“ kommenteerib eelseisvat tiitlivõistlust alaliidu esindaja Ott Tõnissaar.

„Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit on viimastel aastatel oluliselt jõudu kogunud ning samuti on vabavõitluse edenemisele tublisti hoogu juurde andnud 2012. aastal loodud rahvusvaheline alaliit IMMAF, mis korraldas möödunud aastal ka esimesed maailmameistrivõistlused,“ lisab Tõnissaar.

Võistlused peetakse IMMAFi turniiriformaadi amatöörreeglite järgi, kus matši kestus on 3 x 3 minutit ning oluliseima erinevusena Eesti C-klassi amatöörreeglitest on maasvõitluses lubatud käelöögid pähe.

Võistlema oodatakse kõiki täisealisi amatöörsportlasi. Andmaks Eesti meistrivõistlusele laiemat kandepinda, pole esimestel, 2015. aastal toimuvatel meistrivõistlustel sportlase poolt esindatava spordiklubi kuuluvus Eesti Sportliku Vabavõitluse Liitu nõutav. Kutse sportlastele: http://mma.ee/wp-content/uploads/2015/03/MMA-Eesti-MV-2015-KUTSE.pdf