"Meil polnud selles kunagi juttu olnud. Uudistest esimest korda kuulsin. Tuli küll üllatusena. Aga mees ise teab, mis mees teeb. Üldiselt on sumost vabavõitlusse läinud meeste üritused kurvalt lõppenud, aga eks näis, võib-olla õnnestub tal seda trendi murda," ütles Rannikmaa.

Kuulsaim näide on ameeriklane Akebono, kes Jaapani sumos hoidis pikalt yokozuna tiitlit ning tegi seejärel endale nime meelelahutuslikus wrestlingus. Sportlikus vabavõitluses jäi tema kontole 13 K-1 ja MMA matšiga vaid üks võit. Nagu Höövelsonilgi, lõpetas tema sumokarjääri 2001. aastal vigastus. Läks mööda kaks aastat, kui Akebono end maailmale K-1 võitlejana tutvustas. Sportlikute ebaõnnestumiste tõttu sai ta endale hüüdnimeks Makebono (make tähendab jaapani keeles kaotust).

Veel halvemini läks 186 cm pikkusel ja 210 kg kaaluval Teila Tulil, sumomaailmas tuntud kui makushita 2 rankingu saavutanud Takamishu. Vabavõitluses pidas ta vaid ühe matši, mis arsti otsusel pooleli jäeti, sest hollandlane Gerard Gordeau (196 cm, 98 kg) lõi tal jalaga hamba välja. See juhtus 1993. aasta 12. novembril.

Üks sumomaailmast vabavõitlusse siirdunud vägilane on ka Eestis käinud. Tänaseks 51-aastane ameeriklane Emmanuel Yarbroughi (203 cm, 270 kg) väisas 1999. aastal Kohtla-Järvel sumo Euroopa meistrivõistlusi, demonstreerides siin toonase Eesti parima sumotori Karl Lõõbasega erinevaid jõu- ja ilunumbreid. Tema MMA karjääri saldoks jäi kaks kaotust ja üks võit. Tema stiiliks oli endast kordi väiksematele võitlejatele lihtsalt kõhuli peale kukkuda ning nad oma massiga lämmatada.