Pacquiao, kes peab end radikaalseks kristlaseks, soovib maikuus toimuvatel valimistel Filipiinide senatisse pääseda ja oma suure populaarsuse tõttu peetakse poksija eesmärki ka teostatavaks.

Küll ei ole mehe teekond poliitikas läinud päris muretult ja nii on tema radikaalsed seisukohad laiemat pahameelt tekitanud.

Näiteks sõnas Pacquiao kohalikule televisioonile antud intervjuus: "Kas sa näed loomade puhul olukorda, kus meesisend on teise meesisendiga vahekorras? Või naine naisega? Loomad on paremad, nad teavad, kuidas meest naisest eristada. Kui me kiidame samasoolised seksuaalsuhted heaks, näitame sellega, et inimene on kehvem kui loom."

See sõnavõtt ei olnud meeltmööda ei Filipiinide koomikule Vice Gandale ega lauljale Aiza Seguerrale. Homoseksuaalsusega avalikult välja tulnud Ganda ja Seguerra pidasid Pacquiao sõnavõttu silmakirjalikuks, kutsudes teda muuhulgas valeprohvetiks, vahendab BBC.

Eelmisel aastal "sajandi matšis" Floyd Mayweatherile alla jäänud Pacquiao sellest end aga heidutada ei lasknud. Ta postitas Instagrami pildi koos oma elukaaslasega, lisades juurde, et ta levitab vaid piiblis kirjutatut.