"Olen pikalt mõelnud profipoksikarjäärile, aga tahtsin enne üleminekut Rio olümpiatsükli lõpuni teha," räägib kolmel korral Eesti aasta poksijaks valitud Karlson, kel täiskasvanute seas ette näidata viis kohalike meistrivõistluste kuldmedalit.

Olümpiatsükkel jäi Karlsonil randmevigastuse tõttu kahjuks lühikeseks. "Tegelikult olengi saanud valmistuda laupäevaseks matšiks 3 kuud, sest randmeoperatsiooni järel vajas käsi taastumiseks aega. Õnneks on see aeg läinud hästi, olen saanud palju sparringuraunde ja suutnud tehnikat paremaks lihvida," räägib 24aastane ja 193 sentimeetrit pikk vägilane, kes peab oma amatöörkarjääri suurimateks saavutusteks üliõpilaste maailmameistrivõistluste kulda ja kuni 23-aastaste Euroopa meistrivõistluste pronksi.

Profipoksi siirdumine pole aga sugugi lihtne - muutub nii tempo, matši pikkus kui vastaste tase. Seda teab ka Karlson ise: "Tööd on vaja kõvasti teha vastupidavusega, kuna 3 raundi asemel on nüüd 4 kuni 12 raundi. Matši tempot tuleks ka muuta, intensiivsus langeb ning sooritada tuleb vähem lööke, kuid need peavad tugevamad olema."

Laupäeval toimuval Number One Fight Show'l, mida viimased aastad on vaatamas käinud täismaja ehk üle 3000 inimese, astub eestlasele vastu 32-aastane lätlane Kristaps Briedis, kel profipoksis debüüt tehtud: "Väga suuri ootusi pole, tahaks lihtsalt ringi minna ja nautida õhtut. Olen näinud ühte videot, mistõttu on raske ennustada, mis mind seal ringis lõpuks ootab. Tean, et endal on ettevalmistus korralik olnud ja tänu sellele on pinged väiksemad."

Uute rahvusevahelise poksiliidu reeglite kohaselt jääb Karlsonil siiski võimalus teha teoks see, mis amatöörkarjääri jooksul tegemata jäi - jõuda olümpiale, sest nüüdsest võivad ka profipoksijad sinna pääsu püüda. Karlson loodab, et nii ka läheb: "Oleksin kindlasti huvitatud. Muidugi peaks selleks saama ka alaliidu nõusoleku. "

Profikarjäärile mõeldes jääb eestlane esialgu tagasihoidlikuks: "Teeme laupäevase matši ära ja siis saame edasi vaadata."

Laupäeval astub Karlson Tondiraba jäähallis ringi koos teiste Eesti parematega, eesotsas Maxim Vorovski ning Mirkko Moisariga. OSTA PILET SIIT.