Kaalumiselgi ei saanud mehed teravusteta läbi, kuid kui vaadata, et mängus on neli vööd, siis muidugi annab kogu etendusele hoogu juurde.

35-aastane Vladimir Klitško paistis juba amatöörina raskekaalus silma, võites mitmeid tiitlivõistluste medaleid, sealjuures ka kulla 1996. aasta Atlata olümpialt. Peale seda siirdus Vladimir koos venna Vitaliga Saksamaale Hamburg Universum profiklubisse treenima ja võistlema. Vladimir võistles palju ja üksikud vastased pidasid lõpuraundini vastu, kuid on tulnud ka kolm kaotust vastastelt, kellelt ei osanud seda oodata.

1998. aastal tuli esimene üllatuskaotus vähetuntud Ross Puritty´lt. Ei tea, mis juhtus,aga väidetavalt hüppas Klitško treener Frits Sdunek ringi ja katkestas 11. raundis võistluse. Edasi tulid jälle kiired võidud kuni ukrainlane komistas 2003. aastal väga hea LAV-i valgenahalise poksija Corrie Sandersi rusikale. Nimelt tabas üle käe lastud terav parem Vladimiri lõuga ja kohtunik lõpetas matši juba 2. raundis. Edasi tuli paar kiiret võitu ja siis tabas 2004. aastal jälle, sedapuhku Lamon Brewsteri rusikas Vladimiri lõuga ja kohtunik luges 5. raundis matši lõppenuks.

Kui varem püüdis Vladimir poksida distantsilt, siis kolmada kaotuse järel püüdis ta iga hinna eest hoida vastast endast kaugemal ja kui muu ei aidanud, siis sidus. Vladimir on hea liikumisega, kiire reaktsiooni, tugeva löögiga ja edaspidi vastaseid endast kaugemal hoides alistas uuesti kohtudes Lamon Brewsteri, siis kaks korda Samuel Peteri, Chris Byrdi, Calvin Brocki, Ray Austini, Toni Thompsoni, Hasim Rahmani, Ruslan Tšagajevi ja Eddie Chambersi. Need kõik on olnud tiitlimatšid kaasaja parimate raskekaallastega.

Vaata Klitško värvikat etendust matši eelselt pressikonverentsilt:

Londonis sündinud 30-aastase David Haye parimaks saavutuseks jäi amatörina 2001. aasta MM-hõbe ja juba järgmisel aastal võitis ta 2. raundis oma esimese profimatši. Edaspidi tulid järgmiste vastaste üle kõik kiired võidud kuni 2004. aastal tuli ka temal vastu võtta seni ainuke KO üllatuskaotus Carl Thompson´ilt. Järgnesid jälle kiired võidud, kus ainult üks vastane suutis 12. raundi lõpuni vastu pidada.

2007. aastal saabus Hayel võimalus võidelda esimese raskekaalu (kuni 90.7kg) WBC ja WBA MM-tiitlite eest. Selleks tuli alistada Prantsusmaa mustanahaline, jõuline Jean Marc Mormeck. Matš kujunes mõlemapoolselt äärmiselt võitluslikuks, kus mehed andsid tõelise etenduse. Mormeck üritas teha kõik, kuid vastane oli igas elemendis kiirem ja parem ning 7. raundis luges kohtunik võitluse lõppenuks ning Haye võitjaks. Edasi kaitses ta veel korra tiitleid ja siirdus 2008. aastal “tõeliste meeste” sekka - raskekaalu. Esimeses matšis keskpärase Monte Barretti vastu lõpetas ta kohtumise juba 5. raundis ja siis tuli võimalus kohtuda Nikolai Valujeviga WBA tiitli eest. Tasavägise, kehvapoolse matši ta küll võitis, kuid näitas ka, et pika ja aeglase mehe vastu ei osanud ta suurt midagi teha. Edasi alistas Haye eelmisel aastal 9. raundis väga hea, kuid vananeva John Ruizi ja veel 3. raundis vähetuntud Audley Harrisoni.

Mida on WBA tiitlomanikul David Hayel, kellel 25 võitu (23KO) 1 kaotus vastu panna ülikogenud, poole rohkem matše pidanud IBF, WBO ja IBO vöösid omava Vladimir Klitško 55 võitu (49KO) 3 kaotust arsenalile?

Kui vaadata meeste pikkust, siis 199 cm pikk Vladimir on Davidist 8 cm pikem ja ka käte sirutus annab 8 sentimeetrit edu. See tähendab, nagu ikka, Vladimir peab hoidma vastast endast kaugemal ehk poksima distantsilt. Haye lähenemine talle saab olema raske. Iga rünnaku võtab ta taganedes vastu löökidega ja kui muu ei aita, siis kiire vastase sidumisega. Kindlasti hakkab pikalevenivas matšis oma rolli mängima meeste vastupidavus. Siinjuures tahaks mainida, et profipoksis, raskekaalus ei panda igasse lööki jõudu sisse, muidu ei suudaks keegi üle mõne raundi poksida, vaid kogutakse kergete löökidega punkte. Nii ka Vladimir hoiab vasaku käega kergete löökidega vastast kaugemal ja kui on vastase kaitse avanud ja tekib hea võimalus, siis lastakse käiku parem, eriti hea võimaluse juures terav, jõuline parem, mis peaks matši lõpetama.

Kui kalkuleerida Haye võimalusi, siis on mees teinud omad korrektiivid matšist Valujeviga, treeninud pikemate vastastega, vaadanud Vladimiri matšide videoid, õppinud distantsilt oma parema käe lööki venitama, kuid kas sellest kõigest piisab? Haye võimalus on pääseda lähemale ja tabada Klitško “klaasist” lõuga, vähetõenäoline, et ta seda matši punktidega võidab.