Rahvusvahelisel võistlusel võtavad Eesti sportlased võitlusareenil mõõtu vastastega lähiriikidest. Võistlejate hulgas on mitmed erinevate võitlusspordialade Eesti meistrid, teatas Raskesport.ee.

Üritus toimub kahes osas, kus päevane amatöörvõistlus algab kell 13.00 ja sisaldab endas 11 C-klassi amatöör-MMA matši. Õhtune profi-MMA võistlus algab 19.00 ja sisaldab endas kaheksat matši.

Esmakordselt saab suurel areenil võistlemas näha lisaks meestele ka naisi. Vastamisi lähevad Tartu sportlane Kaisa Rebane (amatöörrekord – 1 võit) ja Soome võitleja Iida Rimmi (amatöörrekord – 1 võit, 1 kaotus). Matš peetakse amatöörreeglite järgi. Samuti on naised vastamisi päevasel üritusel kui kohtuvad Hanna Kontkanen ja Helin Paara.

Õhtuse ürituse matšid:
C-klass, -70 kg Jass Murutalu (Team Scared & Paranoid, Kehra) vs Jussi Repo (Team Scared & Paranoid, Tartu)

Jass Murutalu (amatöörrekord 4-0-0) on uus tulija, kes vähem kui aastase treeningstaaži jooksul kogunud oma kontole juba 4 võitu. Kehras treeninggruppi juhtiv Jass on sportlik noor võitleja, kes treenib peamiselt Tallinna klubis 3D Treening. Jussi Repo (amatöörrekord 1-1-1) kõik senised matšid on olnud väga võimsad lahingud tugevate vastaste vastu. Jussi tegi oma esimese matši Eestis üritusel Raju 1, kus võitis amatöörklassis Henri Hiiemäed – see ütleb selle mehe kohta nii mõndagi.

C-klass, -70 kg Iida Rimmi (Tampereen kamppailu-urheilijat, Soome) vs Kaisa Rebane (Team Scared & Paranoid, Tartu)
Kaisa Rebane (amatöörrekord 1-0-0) tegi eelmise Raju päevasel amatöörüritusel eduka debüütmatši. Tartu sportlane näitas puuris üles südikust ja head oskust võidelda võrdselt hästi nii püsti, lähivõitluses kui maas. Kaisa ja tema vastane tõestasid 3 raundi kestnud lahingu jooksul, et naiste MMA on samuti väga tehniline ja jõuline sport – kõik naised, kes soovivad seda harrastada ning selles võistleda, on teretulnud. Kaisa vastu astub Soome võitleja Iida Rimmi (amatöörrekord 1-1-0).

C-klass, -70 kg Hannu Suhonen (MMA Utti, Soome) vs Edvin-Erik Kibus (Team Excellence / Elustreening Eesti, Tartu)
Edvin-Erik Kibus teeb sel Rajul oma debüütmatši. Võitlussport on talle aga vägagi tuttav – Edvin-Erik on edukas noor taipoksi meister nii Eestis kui Euroopas. Ta on iga kolmanda vastase kustutanud nokaudiga. Hannu Suhonen (amatöörrekord 1-1-0) on tugeva tahtega Soome võitleja. Edvin on viimase 6 kuu jooksul treeninud tugevalt maasvõitlust ja mahaviimiste kaitset – Raju 7 näitab kas sellest on piisanud alustamaks edukat MMA-karjääri.

C-klass, -65 kg Perttu Paatola (Tampereen kamppailu-urheilijat, Soome) vs Jüri Jõgiste (Team Scared & Paranoid, Tartu)
Jüri Jõgiste (amatöörrekord 8-2-0) on Eesti kõige kogenum amatöörvõitleja. 10 matši jooksul on ta astunud vastamisi Eesti, Läti, Leedu ja Soome sportlastega. Perttu Paatola (amatöörrekord 4-3-1) lemmikdistantsiks on maasvõitlus. Seda näitab ka I koht 2010 aasta Soome lahtistelt meistrivõistlustelt lukumaadluses. Tegemist on kordusmatšiga - mehed on korra juba kohtunud 3 kuud tagasi Soome lahtistel meistrivõistlustel MMA-s. Tol korral võitis kohtunike jagatud otsusega Jüri. Kuigi püstivõitluses domineeris kindlalt Jüri (saates vastase ka korra tugevast löögist kehasse puuri põrandale) kujutas Perttu maasvõitluses Jürile suurt ohtu – päris mitmel korral pidi meie noor võitleja end kaitsma erinevate alistusvõtete vastu. Kogu lahing oli tookord väga pingeline. Perttu usub, et on see kord võitluseks Jüri vastu paremini valmis. Saame näha!

B-klass, -77 kg Markus Niskanen (MMA Imatra, Soome) vs Martin Aedma (Team Scared & Paranoid, Tartu)
Martin Aedma (2-0-0) on kogenud maasvõitleja, kes seni väga edukalt toonud oma oskused üle sportlikku vabavõitlusesse. Tema firmamärgiks on vastase kiire mahaviimine ning ülidomineerivad alistused maas. Markus Niskanen (6-2-0) on mitmekülgne võitleja Soome oma kaalu esinelikust (loe täpsemalt), kes suurema osa võitudest saavutanud samuti tänu oma tugevale maasvõitlusoskusele. Matš on mõlema võitleja jaoks suur väljakutse - Markuse valik Martini vastu on tõenäoliselt püstivõitlus, milles tal selles vastuseisus oluliselt rohkem kogemust on, Martini mängumaaks on aga maasvõitlus, kus ta kavatseb Markuse oskused tugevalt proovile panna.

B-klass, -79 kg Lauri Tonteri (MMA Utti, Soome) vs Dmitri Ivanov (Team Scared & Paranoid, Tallinn)
Matš toimub kokkuleppekaalus. See tõotab tulla põnev matš, sest need mehed ei kohtu esimest korda. Aasta tagasi Soomes toimunud amatöörmatši võitis Tonteri. Nüüd kavatsevad nad asja lõplikult profimatšis ära klaarida. Dmitri Ivanov (2-2-0) kavatseb soomlast karistada ja võita matš iga hinnaga. Loomulikult on Lauri Tonteril (1-2-0) otse vastupidised plaanid.

B-klass, -93 kg Saku Heikkola (Heracles Valkeakoski, Soome) vs Alik Tseiko (Team Scared & Paranoid, Tallinn)
Alik Tseiko (2-2-0) on Eesti meister kreeka-rooma maadluses (2009). Ta on võistelnud nii Rajul kui ka Soome MMA esiliigas The Cage. Alik on väga jõuline ja plahvatuslik võitleja, mis võimaldab tal ka endast oluliselt suuremaid vastaseid kõrge õhulennuga puuripõrandale saata. Soome võitleja Saku Heikkola (1-2-0) võitis eelmisel Rajul kiirelt raskekaallast Mihhail Vassiljevi. Kokku on Saku Raju põhiüritusel võistlemas juba kolmandat korda (varasemalt 1 võit ja 1 kaotus). Neljandat MMA profimatši tegema minev Alik on sihiks seadnud võitlemise Euroopa ja maailma paremiku hulgas – vaatame kuidas peab sellele pingele vastu Soome võitleja!

B-klass, -67 kg Antti Virtanen (MMA Imatra, Soome) vs Jorgen Matsi (Team Scared & Paranoid, Tartu)
Matš toimub kokkuleppekaalus. Jorgen Matsi (4-0-0) on võitnud kõik oma senised vastased (viimases, Raju 6 peetud matšis, Läti meistrit). Antti Virtanen (4-1-1) on võitleja Soome oma kaalu esiviisikust (loe täpsemalt) – kõik, kes temast kõrgemal, on juba Euroopa tasemel võitlejad või sinna õige pea jõudmas. Antti on Jorgenile tugevaks proovikiviks, oluliseks valitud sammuks lähemale Eesti MMA-võitlejate eesmärkide poole.

Päevase ürituse matšid:
1. 4-mehe turniiri poolfinaal: C -77 Patrik Kapanen (Sisu Gym, Soome) vs Joonas Salonen (Edge Vantaa, Soome)
2. C -65 Ivar Parmas (Tartu Budoklubi) vs Rasmus Vinn (Vabavõitlus Kuressaare)
3. 4-mehe turniiri poolfinaal: C -77 Kai Karar (Tampereen kamppailu-urheilijat, Soome) vs Arto Haponen (Elustreening Eesti, Tartu)
4. C -70 Rasmus Osa (Tallinna Ju-Jutsu Klubi) vs Kaspar Kallas (Vabavõitlus Kuressaare)
5. C -77 Hanna Kontkanen (MMA Utti, Soome) vs Helin Paara (MMAces, Pärnu)
6. C -77 Olli Koivisto (Heracles Valkeakoski, Soome) vs Märten Nurm (Vabavõitlus Kuressaare)
7. C -70 Marius Mitt (3D Treening, Tallinn) vs David Järv (MMAces, Pärnu)
8. C -93 Pavel Kondakov (Dvigatel, Tallinn) vs Madis Laid (Vabavõitlus Kuressaare)
9. C -84 Petri Lindberg (Heracles Valkeakoski, Soome) vs Ranno Laur (Hado, Haapsalu)
10. 4-mehe turniiri finaal: C -77 I matši võitja vs II matši võitja
11. C -70 Mika Hämäläinen (Sisu Gym, Soome) vs Lauri Mägi (Vabavõitlus Kuressaare)