Ajakirjanike postkasti potsatas 19. märtsil pressiteade, milles on märgitud, et Eesti taekwondo koondis sai 17.-18. märtsil Tšehhis Nymburkis toimunud Euroopa meistrite karikavõistlustelt 12 kuld-, 6 hõbe- ja 15 pronksmedalit ning tõi koju Euroopa Karika.

"Meie koondis sai esimest korda Euroopa meistrite karikavõistlusel parimaks meeskonnaks. Samuti pälvis parima juuniori tiitli üks meie sportlane – Ilja Makarov," ütles Eesti Taekwondo Liidu president Mihhail Kõlvart.

Delfile teadaolevalt on 17-aastane Ilja Makarov aga seotud kriminaaluurimisega, mis algatati eelmisel sügisel pärast Kohtla-Järvel toimunud kaklust, kus kannatajateks olid 14-aastased HC Panter klubi hokimängijad.

"Vironia kaubanduskes toimunud kakluse kriminaaluurimine on kohtueelses menetluses ehk uurimise viimases faasis," ütles Vene Delfile Viru prokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova.

Iga kakluses osalenud noormehe süüastme teeb kindlaks kohus, aga teada on, et kõnealune taekwondo sportlane oli rünnaku ajal joobeseisundis, mistõttu tekib õigustatult küsimus, kas selline atleet sobib Eestit esindama rahvusvahelistel võistlustel?

Taekwondo liit on Vene Delfiga juhtunust rääkides olnud kidakeelne ning puiklev. 2. novembril pöördus Delfi kaklusega seoses alaliidu peasekretäri Ilona Uzlovi poole ning sai vastuseks: "Esitage oma küsimused kirjalikult, vastame neile esimesel võimalusel."

Täpsustava küsimuse peale, millal saabub "esimene võimalus", kas tunni, päeva, nädala või kuu jooksul, ütles Uzlov: "Esimesel võimalusel."

Möödunud on pea viis kuud, kuid vastust taekwondo liidult pole tänaseni saabunud.

Kaklus Vironia kaubanduskeskues leidis aset 25. oktoobril, kui Tallinna hokinoored Narvast mängult saabudes seal toiduvarusid täiendasid. Kakluse tulemusena said vigastada kaks noormängijat ja üks lapsevanem. Käivitus politseiuurimine, mille käigus külastasid uurijad ka Tallinna hokiklubi, näidates ohvritele Ida-Virumaa rusikakangelaste pilte, teiste seas ka taekwondo võitleja Ilja Makarovi pilti.