Kui Nikita Pikulenko (kuni 73kg), Tanner Saar ja German Duran (mõlemad kuni 81 kg) pidid piirduma vaid ühe kohtumisega, siis nii Mattias Kuusik (kuni 90kg) kui Otto Krister Imala (kuni 100kg) näitasid head maadlust, kuigi seekord medalit veel ei tulnud.

Imala sai kokkuvõttes viienda koha, võites kolm ja kaotades kaks kohtumist. Esimeses ringis võitis ta ipponiga Etibar Zeynalovi (Azerbaidžaan) nagu ka teises ringis rumeenlase Luca Kunszabo, siis tuli veel võit Pedro Silva (Portugal) üle. Poolfinaalis pidi ta alla vanduma Johannes Freyle Saksamaalt, kes suutis heita waza-arile Imolat. Pronksi kohtumises tuli alla jääda yukoga Mikita Svirydile Valgevenest. Kokkuvõttes niisiis viies koht.

Suurte lootustega läks võistlustulle ka Mattias Kuusik (Tartu Ülikool, DO judoklubi), kes hooajal võitis ühe maailmakarikaetapi, neljal korral oli teine ning kahel korral viies. EM tabelis sai ta kaheksanda asetuse, mis tähendas, et veerandfinaalis tuli vastamisi minna maailma edetabeli juhiga. Esimeses ringis alistas ta ipponiga Miroslav Blahusiaki (Slovakkia). Kaheksandikfinaalis oli tasavägine kohtumine ukrainlase Oleksii Babenkoga. Kumbki ühtki võtet ei suutnud teha, kuid vastane sai ühe shido enam, mis viis Mattiase veerandfinaali.

Veerandfinaalis tuli vastaseks eelmise aasta juunioride maailmameister ja ülekaalukas maailma edetabeli juht Nikoloz Sherazadishvili (Hispaania). Kohtumine oli tasavägine. Poolteist minutit maadeldud ja Sherazadishvilil üks hoiatus (shido), kaks minutit maadeldud ja mõlemal üks shido. 2.39 minutil teeb maailmameister yuko väärilise heite ja läheb kohtumist juhtima. Mattias üritab, saab ka waza-ari väärilise heite tehtud, kui väljaspool tatamit ja heidet ei loeta, pool minutit enne lõppu saab Sherazadishvili veel ühe shido, kuid suudab hoida edu lõpuni.

Järgmiseks vastaseks oli Kuusikul tugev poolakas Jakub Ozimek Poolast. Matš on äärmiselt tasavägine, kumbki ei suuda normaalaja lõpuni heidet teha, kuid lisaajal teeb esimesena heite poolakas, mis tähendab Mattiasele seitsmendat kohta.

Maailma ametlikus juunioride edetabelis on ta nüüd kaheteistkümnes ning Euroopa edetabelis seitsmes. Kõigi kontinentide hooaja etappidelt saadud punktide hulgalt on Mattias teine.

Esmakordselt võistlesid eestlased ka meeskonnavõistlusel. Esimeses ringis oldi vabad, siis mindi vastamisi Hollandiga. Kuna kõige kergemas kaalus polnud meil võistlejat vastu panna ja Nikita Pikulenko kaotas, siis jäime 0:2 taha, kuid nii German Duran kui Mattias Kuusik võitsid oma vastased ja nii oli enne viimast kohtumist seis viigis. Kahjuks Otto Krister Imala kaotas ja seisuga 3:2 sai järgmisse ringi Holland. Eestile üheksas koht.