Juurde õpitut ja head hetkevormi tuleb realiseerida 45-aastase jaapanlase Kazuyuki Fujita vastu, kes astub Saitama Super Arenal ringi juba vabavõitlejakarjääri 27. matšis. 15 võitlust 26-st on ta võitnud, neist 5 nokaudiga.

Delfi ja Eesti Päevaleht tabas Baruto telefonitsi, kui ta oli just naasnud teisel pool Jaapanit treeninglaagrist. "Harjutasin seal erinevate sparringupartneritega. Oli raske, aga vajalik ja kasulik laager," ütles Höövelson, endine tippsumomaadleja, kes tegi MMA debüüdi 31. detsembril 45-aastase hollandlase Peter Aertsi vastu. Matš lõppes eestlase kindla võiduga.

"Vorm on väga hea. Enesekindlust oleks vaja ainult rohkem kasvatada. See on mul alles teine matš - ei ole nii suurt staaži ja kogemust, mis sellel alal palju rolli mängib. Tunnen, et olen vahepealse ajaga palju juurde õppinud ja korralikult trenni saanud teha."

Baruto ja Fujita matš toimub Open kaalus. Eestlane avaldas, et viimati kaalule astudes särasid selle tablool numbrid 182 ("Hakkan vaikselt jälle sumokaalule lähenema, aga eks lihas kaalubki rohkem"), tema pühapäevane vastane on ametlikel andmetel 114 kg, pikkus 183 cm. Millise võitlejaga on tegu?

"Ma ei olegi vastast nii väga palju analüüsinud. Erinevaid videosid temast olen vaadanud küll. Eks ta ole ülimalt pika staaži ja maadleja põhjaga vend. Kujutan ette, et esialgu vaatame teineteist distantsilt. Kunagi ei tea, mis juhtub. Peab kõigeks valmis olema. Ise tahaks kindlasti mingil hetkel maadluse peale üle minna, aga kui tuleb püsti võidelda, siis võitleme püsti," arvas Höövelson.