Klubist Turku Muay Thai pärit Forsberg on mitmekordne Soome meister. Ta töötab vangide psühhiaatriahaiglas ja tema hüüdnimi on Rootslasetapja. „Karm võitlus tuleb,“ lubab Forsberg, kelle hüüdnimi on põhjustatud sellest, et ta on võitnud nii paljusid Põhjamaade võitlejaid.

Henri Helemäe ja Ahti Pikkur lähevad vastamisi poksimatšis. Kolme aasta eest kohtusid nad kikkpoksimatšis Helemäe korraldataval Mõisaküla Fightil ja siis Pikkur võitis. Igas korralikus matšis peab olema kurikael ja Helemäe oskab kurikaela mängida. Küsimusele, kumb on edevam, tema või Pikkur, vastab Helemäe: „Mina ju.“

Põsesarnaluumurd lõpetas Pikkuri võitlejakarjääri 2017. aastal. Otsus naasta tuli enesedistsipliini kadumise tõttu ja motivatsiooni otsimise tulemusena. „Saab väärikalt ühe korra adrenaliini tunda veel,“ sõnab Pikkur, kes on ka mitmekordne Eesti juunioride meister korvpallis ja osav muusikaprodutsent (Suur Papa „Pätiplika“).

Fightlandil leiab aset Tarmo Kõrsi ja Nikita Leškovitši kordusmatš. Nad kohtusid Fightlandil veebruaris ja siis sai punktivõidu lätlane. Kõrs veab Keila Taipoksi Klubi ja õpetab Keila koolis kehalist kasvatust. Kõigest 19-aastane Leškovitš on juunioride vabavõitluse MM-i pronks.

Leškovitšiga samast klubist on pärit teine lätlane Vitali Ussov. Marko Šults teab, et Ussov on kogenud ja poksitaustaga. „Ta lööb kätega palju,“ räägib Šults, kes hiljutise vastase Dmitri Tsvetkovi lõi nokauti pooleks minutiks.

Andre Kaljurand ja Karl Komlev pidasid augustis Mõisaküla Fightil vihase poksimatši, mille Andre võitis napilt 2:1. Fightlandil leiab aset kordusmatš. „Tugevad löögid ja kaitse. See on see, mis tuleb pähe esimesena, kui mainid nime Andre Kaljurand,“ lubab Kaljurand.

Eesti meistrivõistluste medalist tai- ja kikkpoksis Ringo Tipp sai tänu võitlusspordile elu korda. „Kes teab, see teab. Ei hakka minevikku lahkama,“ kostab Tipp, kes veab Viljandi kuuma võitlusklubi Kondor.

Andrus Joad kohtas tihti võistlemas veel viis aastat tagasi, pärast seda ta aga kadus. „Elu tuli vahele,“ ei taha ta täpsemalt öelda. Joa, kes töötab päästjana ja treenib hetkel üksi, osales äsja skandaalses kaklusklubis Bad Blood, kus võideldi Factory põrandal teksapükstes.

Võitlusdebüüdi teevad Tippi õpilane Mick Paja ja Markko Moisari õpilane Ranno Rennu. „Eesmärk on ennast proovile panna,“ teatab Paja.

Fightlandi võitluspaarid:

Hendrik Themas – Daniel Forsberg (81 kg, K-1)
Ahti Pikkur – Henri Helemäe (+91 kg, poks)
Tarmo Kõrs – Nikita Leškovitš (71 kg, K-1)
Marko Šults – Vitali Ussov (71 kg, K-1)
Andre Kaljurand – Karl Komlev (83 kg, poks)
Ringo Tipp – Andrus Joa (91 kg, poks)
Ranno Rennu – Mick Paja (67 kg, K-1)