30-aastane Höövelson lõi käed agentuuriga Rizin Fighting Federation ning ütles Tokyos toimunud pressikonverentsil: "Ma armastan vabavõitlust. Tahan saada maailma parimaks võitlejaks. Olen heas vormis ning üle 25 kg kaalus maha võtnud."

"Elame vaid korra. Kõik tuleb järgi proovida. Kahevõitleja pisik on minus alati sees olnud, ei tahaks seda 30-aastaselt veel päris ära lõpetada," ütles Höövelson Delfile.

"Neid mõtteid olen ma tegelikult mõlgutanud juba ammu. Lihtsalt varem oli paar segavat faktorit erinevate vigastuste näol, mis nüüdseks on enam-vähem kõrvaldatud. Eks ennast tuleb jätkuvalt hoida, aga põlv on parem kui sumokarjääri lõpetamisel."

Viimased intervjuud Eesti meediale on Höövelson andnud kui talumees Laekvere vallas Kopli külas. Selline kuvand on tema sõnul eksklik. "Ei tea, kust see arvamus on tulnud. Oleme ikka enamus ajast Jaapanis elanud. Käin Eesti vahet edasi-tagasi. Oleneb olukorrast."

Esimese matši teeb Höövelson vabavõitlejana 31. detsembril Tokyos, kuid trenni on ta Hollandi ja Jaapani treenerite käe all teinud juba pikalt. "Elu on hoopis teistsugune siiani elatud sumoelust. ROhkem on vaba aega ja voli. Ei ole enam nii palju piiranguid. Aga trenni tuleb ikka hulga teha," rääkis Höövelson.

Mida endisel sumomaadlejail MMA-sse minnes juurde on vaja õppida? "Eks kõike tuleb natuke juurde õppida. Rohkem püstimaadlust ja vähem maasmaadlust. Tuleb hakata A-st ja O-st pihta. Õnneks mingi vundament on olemas."

MMA-s saab Baruto kasutada ka juba lihasmällu õpitud sumovõtteid. "Eks üks asi viib teiseni. Vaatame, kuidas välja tuleb," lisas ta.