Tartu koolipoiss Mihkel Ruut (-120kg) võitis noorte hulgas pronksmedali nii kükis, lamades surumises, jõutõmbes, kui ka kogusummas. Tema kükk 205 kg ja kogusumma 552,5 kg on uued Eesti noorte rekordid.

Eesti kõige edukam noor jõutõstja Andri Eric Külaviir (-83kg) oli väga lähedal omavanuste maailmarekordile kükis kuid, 230,5 kg jäi seekord alistamata. Külaviir võitis kogusummas (575 kg) ja lamades surumises (135 kg) pronksmedali ning kükis hõbemedali (225 kg). Kükis kirja saadud 225 kg on uus Eesti juunioride rekord, lamades surumine ja kogusumma on uued Eesti noorte rekordid.

Kõige raskemate naisjuunioride (84+kg) hulgas võitis igalt üksikalalt ja kogusummas pronksmedali Tartumaa gümnasist Kristel Loorits. Tegemist oli tema esimese suurema jõutõstmise võistlusega ja tema peaalaks on tegelikult kuulitõuge, mis annab kindlasti hea baasi jõutõstmisega tegelemiseks. Looritsa tulemused olid vastavalt 115 kg kükis (Eesti juunioride rekord), 75 kg lamades surumises, 170 kg jõutõmbes (Eesti rekord) ja 360 kg kogusummas (Eesti rekord). Lisaks õnnestus naisjuunioride hulgas Laura-Lisett Lepal (-63kg) võita lamades surumises 87,5 kilogrammiga hõbemedal. Tegemist on suurima raskusega, mis Eesti naised kunagi surunud ja muidugi ka Eesti rekordiga. Kogusummas sai ta tugevas konkurentsis igal alal Eesti rekordeid püstitades neljanda koha.

Veel kasutasid oma võimaluse ära ja napsasid medali Kermo Pärn (-66kg) lamades surumises tulemusega 92,5 kg ja Paula Helena Kuklane (-52kg) jõutõmbes 115 kilogrammiga. Kogusummas said mõlemad neljanda koha.

Võistlused toimuvad Tartus 5.-12. märtsini ning võistlemas on üle 360 sportlase. Võistluste toimumiskohaks on Dorpati konverentsikeskus. Kõik huvilised on oodatud võistlejatele kaasa elama. Eestlaste suurimad ootused on seotud reedel võistleva Alex-Edvard Rausi ja laupäeval võistleva Siim Rasti etteastega. Raus on eelmise aasta juunioride ja 2013. aasta avatud klassi maailmameister klassikalises jõutõstmises, kelle nimel on maailmarekord kükis 330 kilogrammiga. Rasti puhul on tegemist üle 180 kilogrammise vägilasega, kellest suuremaid raskusi üksi eestlane jõutõstmispõrandal tõsta ei ole suutnud. Mõlemad mehed on Tartus medalikonkurentsis.

Jõutõstmine koosneb kolmest alast – kükist, lamades surumisest ja jõutõmbest, kus eesmärgiks on igas tõsteviisis teha nõuetekohane sooritus maksimaalse raskusega. Võitja selgub kolme tõsteviisi kogusummas. Lisaks kaalukategooriate võitjatele selgitatakse välja ka võistluste võitja absoluutarvestuses nn Wilksi koefitsiendi järgi tõstetud raskuse ja kehakaalu suhte põhjal. Klassikalises jõutõstmises võib sportlane kasutada ainult tõstevööd, randmesidemeid ja põlvesukki, muu varustuse kasutamine on keelatud.