Finaalini jõudmiseks alistas Kokamägi eelneval kolmel päeval Valgevene, Soome ja Austria esindajad. „Esimesed kaks matši olid raskemad, aga see oli ka võibolla endal natuke peas kinni. Samas esimene vastane oli möödunud aasta MMi hõbe ja maailma edetabeli 4. mees ning teine, soomlane, teadis minu stiili ning oskas ka paremini kaitsta. Kolmas matš oli natuke lihtsam, aga seal tundsin, et ei ole ka ise enam nii pinges - jõudsin endast ka rohkem välja panna,“ kommenteerib Kokamägi kolme eelnevat võistluspäeva.

Finaalis eestlasel aga enam nii palju rammu ei olnud ning nii tuli kohtunike ühehäälse otsusega (kaks raundivõitu vastasele, üks Kokamägile) võtta vastu kaotus Ukraina võitlejalt. „Finaal oli raske. Esimeses raundis tegin kõvasti tööd, aga vastane oli füüsiliselt tugev ning kulutasin tema kontrollimisele väga palju energiat. Teises raundis tundsin, et olin juba väsinum ja hakkasin vigu tegema. Sinna nahka see ka läks, ma arvan,“ lisab Kokamägi.

Kokkuvõttes on Kokamägi tulemusega rahul, samas finaalmatš jääb natuke kripeldama: „Medal on suur ja ilus, aga natuke valet värvi :) Olin päris lähedal, aga natuke jäi ikka puudu.“

Sügisel toimuva MMi kohta ei tahtnud Kokamägi aga rohkemat öelda: „Puhkan nüüd natuke. Neli päeva järjest võistelda ja kaalu hoida oli korralik pingutus.“

Saaremäe püstivõitlustreener Vallo Hannus sõnas, et matš oli väga raske – ja vastane senistest tugevaim. „Otsus oli õiglane, sest ukrainlane suutis teha mõne heite ja mõned ohtlikumad löögid. Kaupo tõmbas end esimeses raundis tühjaks. Kuid hõbemedal on suur ja kõva tulemus, sellega tuleb rahul olla,“ kommenteeris Hannus.

Kokamägi jaoks oli tegemiste teiste Euroopa meistrivõistlustega. Esimest korda osales Tartu võitleja rahvusvahelisel tiitlivõistlusel 2016. aasta sügisel, kuid tol korral eelringist kaugemale ei pääsenud. Samal võistlusel võitis naiste arvestuses aga Euroopa meistritiitli Tallinna spordiklubi 3D Treening võitleja Helin Paara, kes alistas oma vastase finaalis tehnilise nokaudiga.

Kaupo Kokamägi, neljakordne Eesti meister vabavõitluses ja nüüd ka Euroopa hõbe, treenib Tartu spordiklubis Englas. Euroopa meistrivõistlusteks aitasid Kaupol treeneritena valmistuda Ott Tõnissaar, Vallo Hannus (3D Treening), Kristjan Press ja Argo Golberg. Tegemist on Eesti vabavõitluse esimese rahvusvahelise tiitlivõistluste medaliga meeste arvestuses.

Värske Euroopa hõbe saabub Eestisse juba homme, laupäeval kell 14.05. Kõik kaasaelajad ja toetajad on oodatud Kokamägi Tallinna Lennujaama vastu võtma.