esti võitleja Kaupo Kokamägi pidi täna veerandfinaalis alla vanduma soomalsele Marko Sarasjärvile. Kaotus saabus kolmandas raundis läbi tagantkägistuse.

Kokamägi sõnas, et vastane oli võidetav. „Olin täna aeglane, soomlane jälle värskem – ja ka tehniliselt hea,“ kommenteeris Kokamägi. „Jäin igal pool millimeetri võrra maha: mahaviimisega, kaitsega.“

Kokamägi nentis, et hiljaks jäid kõik kaitsed.

„Kolmandas raundis ajastasin hilja sprooli, läks maadluseks. Soomlane oli iga kord napilt ees, teravam. Eile lõpetas ta oma matši esimeses raundis, küllap olid ta energiavarud paremad,“ nentis Kokamägi. „Kahju on.“

Kokamägi sõnul usub ta, et peab ka ise panema tulevikus veelgi suuremat rõhku matšide kiiremale lõpetamisele – just oma energiavarudele mõeldes. „Euroopa meistrivõistluste finaalis (mille Kokamägi kaotas – L.M.) oli sama tunne, mis täna. Pea tahab teha, keha ei jõua järgi,“ sõnas Kokamägi.

Kokamäe stiil on vastaseid kurnav – kuid see kurnab ka Kokamäge ennast.

„Kuuldavasti tuleb Eestisse puur. Soov on saada viiendat korda Eesti meistriks. Siis… vaatab edasi,“ lubas Kokamägi.

Ott Tõnissaar, kes Kaupo Kokamäge ette valmistada aitas, usub kindlalt, et Kokamägi andis endast maksimumi.
„Selles, et ta andis endast kõik, mis anda sai, ei kahtle ma hetkekski,“ sõnas Tõnissaar. Ka tema nentis, et see kaotus oli nagu eelmised tiitlivõitluste kaotused. Need ei olnud olukorrad, kus ta oleks jooksnud peaga vastu seina - pärast mida ei ole ühtegi ideed, kuidas saada paremaks ja neid samu vastaseid tulevikus võita. Need olid olukorrad, kus võit oli tegelikult käeulatuses, aga mida ei õnnestunud realiseerida - kaotused, mis jäävad kripeldama ja millel on mingites oludes ka edasiviiv jõud.

Tõnissaar ütles, et pärast võistlustest välja puhkamist on vaja Kokamäel otsustada, kuidas edasi minna.

„5.-8. koht MMil ja sellele eelnenud hõbemedal EMilt näitavad, et meil on tekkinud mingi stabiilsus - on olemas teadmised ja oskused, et püsida konkurentsis maailma kõrgeimal tasemel. Samuti on meil selleks materjali. Nüüd on vaja hinnata treeningmahtusid ja treeningute kvaliteeti: kas tuleb kokku piisavalt tunde, kas keskendume õigetele asjadele ja mida võiks muuta. Kaupo on näidanud, et töökust ja sihikindlust temas on,“ kinnitas Tõnissaar.

Kokamägi, neljakordne Eesti meister vabavõitluses ja Euroopa meistrivõistluste hõbemedalist, treenib Tartu spordiklubis Englas. Maailmameistrivõistlusteks aitasid Kaupol treeneritena valmistuda Ott Tõnissaar, Vallo Hannus (3D Treening), Kristjan Press ja Argo Golberg.