„Proovisin püsti võidelda ja võimalusel vastane maha viia. Mahaviimine ei olnud eluküsimus, aga õnnestus,“ kommenteeris Euroopa meistrivõistlustel hõbemedalile jõudnud Kokamägi.

Edu saatis Kokamäge, kes võitleb kaalukategoorias -70,3 kg, juba esimeses raundis, mil vastane jooksis löökidega peale. Kokamägi vastas sellele mahaviimisega.Sama stsenaarium kordus ka teises raundis. Kolmandas proovis vastane Stevo Law ise Kokamäge maha viia.

„Lõin althaagid sisse. Lõpus jõudsin lähedale ka küljelt kägistusele, ent taas jäi aega napiks,“ sõnas Kokamägi.

Eestlase hinnangul oli vastane tugev nii füüsise poolest kui ka löögidistantsil. „Aga maas tema kontrollimisega probleemi ei olnud,“ ütles Kokamägi. „Euroopa meistrivõistluste esimene vastane oli palju keerulisem.“

Võit saabus kohtunike ühehäälse otsusega ja viis Kokamäe 16 parema sekka.

Kokamägi püstivõitlustreener Vallo Hannus sõnas, et Kokamägi tegi hea matši. „Kaupo oli vastasest kindlalt üle, oli maas enesekindlam kui Euroopa meistrivõistlustel ja hakkas juba alistusi võtma. Kaks alistust olid käeulatuses, nende lõpetamine ei olnud kaugel,“ hindas Hannus. „Väga kindel võit. Vastane ei suutnud Kaupo vastu midagi teha.“

Homme saab Kokamägi vastaseks Rootsi esindaja Tobias Söderbergi.

Kokamägi, neljakordne Eesti meister vabavõitluses ja Euroopa meistrivõistluste hõbemedalist, treenib Tartu spordiklubis Englas. Maailmameistrivõistlusteks aitasid Kaupol treeneritena valmistuda Ott Tõnissaar, Vallo Hannus (3D Treening), Kristjan Press ja Argo Golberg.