Traditsiooniliselt kuulutab EKBL aasta parima treeneri ja sportlase välja aasta esimesel kikkpoksivõistlusel. Möödunud nädalavahetusel toimusidki Tallinnas Tondiraba jäähallis seitsmendad Eesti lahtised võitlusspordi mängud, mille raames toimusid ka selle aasta esimesed võistlused kikkpoksis ehk rahvusvaheline turniir WAKO Baltic Open 2015. Osalejaid oli Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Poolast ja Kasahstanist.

Just nendel võistlustel kuulutati Ruuder Eesti 2014. aasta parimaks kikkpoksijaks ja kikkpoksi treeneriks. Tegemist on saavutusega, millega varasemalt veel keegi hakkama pole saanud. Lisaks sai ta kaela veel ühe säravaima medali, kuid mitte ühtegi matši sellele ei eelnenud, sest Ruuderile ei jagunud ühtegi vastast.

Ruuder pidi kaalukategoorias kuni 86 kg K-1 stiilis minema vastakuti lätlase ja eestlasega, ent lätlane haigestus ja eestlane paigutati kaalumisel kergemasse kategooriasse.

Ruuder oli nõus võistlema raskemas kaalukategoorias (-91 kg), kus ka vastase treeneriga matš kokku lepiti, ent ka see vastane, seekord poolakas, ei tulnud ringi välja. "Ega ma ise sellise võidu üle uhke ole. Emotsioon pole see, mis peaks olema. Nii et sellest rohkem pigem ei räägiks," nentis Ruuder.

Kui seekordne kuldmedal võib Ruuderile kaelas tunduda liiga kerge, siis Eesti Kickboxingu Liidu omistatud tiitlid on saadud pika töö eest.

"Auhinna sain tubli töö ja peaasjalikult iseendale treeneriks olemise ja treeningkavade koostamis/elluviimise eest," selgitas Ruuder. Näiteks Euroopa meistrivistlustel käiski Ruuder iseenda õpilase ja treenerina.
Kogemust meenutades nimetas Ruuder end naljatades fossiiliks, sest suurem osa võistlejaid olid temast umbes kakskmmend aastat nooremad. Ometi tuli sportlane võistlustelt tagasi pronksiga.

Möödunud aastal läks Ruuderil ka teistel võistlustel hästi. Lisaks EM-ile osales ta veel neljal turniiril. Ta võitis Eesti meistrivõistlused ja kolmest rahvusvahelisest turniirist kaks. Läbi hooaja kaotas Ruuder vaid kaks matši: need võidud läksid EMi poolfinaalis punktidega valitsevale Euroopa- ja maailmameistrile ning Läti lahtiste poolfinaalis lätlasele Arturs Ozolinsile punktidega 2:1. Sama vastase alistas Ruuder aga kindlalt aasta lõpus 3:0 rahvusvahelisel turniiril K-1 FFC Open, millega sai ka revanši eelnenud kaotuse eest.

Ruuderi kasvandikud tõid spordiklubile Kombat palju medaleid nii rahvusvahelistelt kui ka kodumaistelt võistlustelt ning 2014. aasta on seni klubi ajaloos edukaim. "Eelmise aasta Eesti meistrivõistlustel said õpilased mul ringialadel näiteks kolm meistritiitlit ja ühe pronksi ja ühe hõbeda. Tatami Eesti meistrivõistlustelt toodi Kombatile veel kaks meistritiitlit. Lisaks tuli võit naiste arvestuses Merle Heinale Läti lahtistelt meistrivistlustelt, Jelena Hokkonen kuulutati Tartu parimaks naiskikkpoksijaks," loetles Ruuder.

Ka seekordsetel Tondiraba jäähallis toimunud WAKO Baltic Open 2015 võistlustel tõid kombatlased Jelena Hokkonen ja Kaupo Ingver koju kaks medalit. Hokkonen pidi tunnistama naiste kuni 56kg K-1 stiili poolfinaalis Soome selle kaalu esinumbri Erika Rinne paremust, mis andis Hokkonile kokkuvõttes tubli kolmanda koha. Meeste üliraskekaalus K-1 stiilis võistlema pidanud Kaupo Ingveril vastast Soomest kohale ei tulnud. Seeprast võistles ta hoopis tatamil kick-light kategoorias 94+ kg Tallinna Shaolini klubi sportlase Ott Vaani vastu, kelle ta ka kindlalt võitis 3:0. Tasuks sportlasele oma esimeselt kikkpoksi võistluselt kaela kuldmedal.