Tartu vabavõitlusklubi Võimla võitlejad Saaremäe ja Hutrov on ainsad osalejad kehakaalus -65,8 kilogrammi, seega on päevast päeva koos treenivate meeste kohtumine meistritiitlile paigas.

"Ringi minnes lööme sõbralikult rusikad kokku, peame matši, kus me üksteisele armu ei anna, matši lõppedes surume sõbralikult kätt ja läheme vanaviisi edasi. Raskeid tundeid selle juures ei ole," ütles Saaremäe kolmapäeva õhtul Delfile.

Mehed on omavahel võistlusringis varem kohtunud korra - 2013. aasta matš jäi viiki.

Eesti meistrivõistlused toimuvad Tallinnas Sisekaitseakadeemias laupäeval ja pühapäeval, osa võtab 19 amatöörsportlast kokku neljast spordiklubist.

Võistlused peetakse IMMAFi turniiriformaadi amatöörreeglite järgi, kus matši kestus on 3 x 3 minutit ning oluliseima erinevusena Eesti C-klassi amatöörreeglitest on maasvõitluses lubatud käelöögid pähe.

Uksed pealtvaatajatele avatakse mõlemal päeval kell 10.30, võistlused algavad kell 11.

Võistlusi on võimalik jälgida ka neil, kes kohale minna ei saa, sest Optibet toob Delfi vahendusel fännideni täismahus tasuta otseülekande. Otseülekannet kommenteerivad maadlusportlane ja treener Kristjan Press ning vabavõitleja ja võistluse üks korraldajatest Ott Tõnissaar. Otseülekanne algab mõlemal päeval kell 11.