Helin Paara vastaseks oli soomlanna Kerttu Kouki. Paara alistas Kouki teises raundis nokaudiga. Paara oli Koukiga kohtunud varem septembris Soomes ning alistanud toona Kouki teises raundis sirge käelukuga.

Eesti koondise treener Vallo Hannus sõnas, et oli kindel, et Kouki sooritus on varasemast parem – nii ka juhtus. „Ta oli parem igas distantsis, oli valmistunud ja teadis täpselt Helini tugevusi,“ nentis Hannus. „Koukil oli psühholoogiliselt kergem - pinget vähem. Helinil oli kohustus võita. Minul nurgas oli kohustus võita,“ lisas ta.

Hannus kirjeldas matši käiku järgnevalt: „Esimese raundi alguses läks Helin rütmist närveerimise tõttu välja, Koukil õnnestus lüüa katki Helini nina. Kuid kohe, kui Helin teises raundis enesekindluse tagasi sai, hakkas ta samas sellises rütmis lööma, nagu soojenduse ajal harjutasime. Kouki hakkas pihta saama, sealt oli Helinil lihtsam maadlema minna – Kerttu sooritus läks sealtmaalt tagasihoidlikumaks. Selleks hetkeks oli ka selge, kus see välja jõuab.“

Helin Paara

Teises raundis arvas Hannus, et ei teki väga head võimalust lüüa ja tahtis, et Helin alistaks vastase liigeselukuga. Siis aga hakkasid Paara löögid nii hästi tööle, et eestlanna jätkas löökidega võiduka lõpuni. Võit saabus küljekontrollist löödud nokaudi abil.

Paara ütles, et Euroopa meistritiitel tegi headmeelt. „Mänguplaan oli tabada vastast esmalt mõne korraliku löögiga, sealt minna maha. Kahjuks kulus esialgu aega, et saada kätte poksirütm. Teises raundis juba tunnetasin olukorda paremini. Maasvõitluses tundsin, et olen vastasest tehniliselt parem – jäin küll mõneks hetkeks alla, aga suutsin suhteliselt lihtsalt võidelda end peale tagasi,“ kirjeldas värske Euroopa meister. „Otsustasin matši lõpetada löökide, mitte käelukuga. Olin selleks hetkeks üsna väsinud ja kartsin, et vastane suudab end lukust välja võidelda ja mina jään alla. Löömiseks oli üsna hea positsioon.“

Paara sõnul lõi vastane korralikult, kuid ilma tulemuseta: ta ei saanud kordagi nii pihta, et see oleks võinud määravaks saada.

„Tahan tänada oma suurepäraseid treenereid ja tiimi, ilma kelleta ma ei oleks nii kaugele jõudnud,“ rääkis Paara.

Helin Paara on Eesti sportliku vabavõitluse raudvara, kes treenib klubis 3D Treening (SBG Estonia). Tema treeneriteks on Vallo Hannus (püstivõitlus) ja Priit Mihkelson (maasvõitlus).