Nimelt otsustas mõni kuu tagasi esimese kategooria kergekeskkaalu WBA- ning WBC-sarjade profipoksi maailmameister Danny Garcia vastu võtta väljakutse pea tundmatult ameeriklaselt Rod Stalkalt.

Stalka, kes oli karjääri jooksul võitnud 19 ning kaotanud enne Garciaga kohtumist 3 matši, oli äärmiselt keskpärane poksija, kel avanes võimalus vastu astuda oma kaalu ühe staari Garciaga. Tema võit oleks olnud midagi Rocky Balboa loo taolist. Kuid ilusat lõppu sel lool polnud.

Kohe, kui maailmameister Garcia matši välja kuulutas, otsustasid nii WBA kui WBC sari keelata mängu panna nende poolt välja antud MM-tiitlivööd. Ja selline asi pole profipoksis tavapärane. Poksikriitikud olid hämmingus - miks otsustas Garcia vastu astuda täiesti tundmatule, taseme poolest selgelt madalamal asuvale ning ennast mitte tõestanud poksijale?

Ja lõpptulemus oligi selline, nagu kõik ennustasid - Garcia klohmis ülekaalukalt Stalkat kaks raundi. Teises raundis leidis Stalka end kolmel korral ringipõrandal ning peagi saabus löök, mis ta sinna jättiski. Garcia ülekaal oli nii ilmne, et kohtunik pidanuks matši ammu enne nokauti lõpetama. Kuid nii ei läinud ning Garcia järjekordne vasakhaak lõpetas matši, mis kunagi toimuma poleks pidanud.

26-aastase Danny Garcia puhul on tegemist kergekeskkaalu ühe tugevaima võitlejaga, kes karjääri jooksul võitnud kõik 29 matši. 2012. astal võidetud WBC-sarja maailmameistritiitlit on ta kaitsnud juba viis korda.