Keskkaalu valitsev IBO- ning WBA-sarjade maailmameister võttis laupäeval Madison Square Gardenis karjääri 30. võidu ning pole seni pidanud kaotust kordagi tunnistama.

Ülekaalukas võit tuli kolmanda raundi tehnilise nokaudiga ning sugugi mitte tühise vastase vastu - kaotajaks oli endine maailmameister ja keskkaalu IBO-sarja samuti pikalt valitsenud Daniel Geale.

Geale jäi kolmandas raundis kõvasti hätta Golovkini rünnakuga ning maandus ringipõrandal pärast kasahhi tabavat parema käe kontrat. Mees tõusis küll püstis, kuid andis kohtunikule märku, et ei suuda jätkata. Geale'i jaoks oli tegemist alles kolmanda kaotusega 30 võidu kõrval.

Golovkin on püsinud maailameistrina 2010. aastast alates, kuid tõestamine pole veel lõppenud. Järgmisena soovib mees vastu astuda WBC-sarja maailmameistrile Miguel Cottole, kes poksireitingus tema järel teisel kohal ja võimalikult tugeva vastase väljakutsumine näitab, et motivatsiooni võiduseeriat jätkata mägede pojal jagub.

32-aastane Golovkin alustas profiteed 2006. aastal. Tema 27 nokauti 30 matšis on keskaalu ajaloo parim tulemus. Amatöörina võitis mees 345 matši ning kaotas vaid viis. 2004. aasta Ateena olümpialt tuli hõbemedal, sest kaotust tuli tunnistada Christopher Camat' vastu. Auhinnakapis on ka amatööride 2003. aasta MM-kuld.