Eelmisel aastal Las Vegases toimunud matš lõppes õigusemõistjate hinnangul viigiga. Läinud ööl tümitati Las Vegases teinetest taas võimsalt ja sel korral andsid kohtunikud võidu Alvarezele. Kohtunikud andsid matši mehhiklase kasuks skooriga 115:113, 115:13, 114:114.

Samas leidsid mitmed ringi ääres istunud ekspredid, et võit oleks pidanud kuuluma hoopis Golovkinile. The Guardiani ekspert andis matši 116:112 Golovkinile. Täpselt sama tulemuseni jõudsid ka The Telegraph, HBO ja BT Sport. Näiteks ESPN aga märkis, et nende hinnangul oli seekord pigem tegemist viigiga ning nende skoor jäi 114:114. Samamoodi 114:114 jäi matš viiki ka Sports Illustrated'i spetsialisti hinnangul.
Matši löökide statistika näitas, et Golovkin tegi rohkem lööke – täpsemalt 879, millest 234 tabasid. Alvareze vastavad numbrid olid 622 ja 202. Seega oli mehhiklase tabavusprotsent parem – 32,5% vs 26,6%.

Sarnaselt aasta aega tagasi toimunud matšile oli Golovkin lõpugongi järel püha viha täis. Seekord tormas ta aga koheselt ringist minema. Kommentaare ta jagama ei jäänud.

Kohtunike punktikaardid näitasid, et viimase raundi eel hindasid kõik kolm seisuks 105:104 Alvareze kasuks. Viimase raundi andis seega üks kohtunik Golovkinile ja kaks Alvarezele.

Selle kaotusega sai läbi 36-aastase Golovkini ajalooliselt pikk valitsemisaeg keskkaalus. Eelnevalt oli ta oma tiitleid kaitsnud kokku 20 korda. Sama pika seeriaga sai omal ajal hakkama legendaarne Bernard Hopkins.

“Ma olen suurepärane võitleja ja tõestasin seda täna,“ teatas Alvarez võidu järel. “Tõestasin faktidega, et olen parem. Olen väga rahul, kuna see oli suurepärane matš. Võitsin selle duelli selgelt.“

28-aastane Alvarez on nüüd profina võitnud 49 matši, neist 34 nokaudiga. Viike on tal tabelis kaks ja kaotusi üks, mille ta sai heitluses Mayweatheriga.

36-aastase Golovkini jaoks oli see profikarjääri esimeseks kaotuseks. Eelnevalt oli tal kirjas 38 võitu, neist 34 nokaudiga ja eelmise aasta viik Alvarezega.

Alvarez sai võiduga nüüd enda valdusesse keskkaalu WBA, WBC ja IBO meistrivööd, mis varem kuulusid kõik Golovkinile.

Alvareze ja Golovkini duell kuulutati heitluse eel teist aastat järjest suurimaks poksimatšiks. Mõlemal korrad tümitasid mehed teineteist kõik 12 raundi, kuid mõlemal juhul ei olnud üldsus lõpuks kohtunike otsusega nõus. Kannatajaks jäi lõpuks Golovkin, kes pidi esimesel juhul leppima viigiga ja teisel kaotusega. Alvarez sai sel korral aga Mehhiko iseseisvuspäeval ringist välja astuda võitjana. Üldise arvamuse kohaselt tegi ta tunduvalt parema matši kui aasta tagasi, kuid võiduks siiski mitte piisava.