Uudise üle oli äärmiselt hea meel ka Eestis asuval Soome suursaatkonnal, kes kuuldes, et Helenius Tallinnas matšiks valmistub, kutsus mehemüraka endale külla.

"Robert Helenius on Soomes väga tuntud sportlane ja kõige tuntum poksija. Tema karjäär on olnud ühelt poolt muinasjutuline ja samas dramaatiline. Tema käekäiku on Soome meedias väga palju jälgitud ning võib täitsa kindlalt öelda, et tema puhul on tegemist soomlaste "house-hold name'iga". Ka mul on mitmeid tuttavaid, kes on tema suured fännid," rääkis Heleniuse kodumaisest tuntusest suursaatkonna kultuurinõunik Marjo Näkki.

Profikarjääri jooksul kõik 19 matši võitnud 31-aastane ja 2 meetrit pikk Helenius alustab Tallinnas teekonda maailma tippu ning on väga võimalik, et eduka naasmise järel on lähedal ka MM-tiitlimatš.

"Robertis on sellist soome mehe kangelaslikkust, mis kõnetab väga paljusid soomlaseid. Temas on sellist glamuuri. Ta on hea esineja, intrigeeriv ning ei vasta kuidagi poksija stereotüübile. Ta on mõtlev poksija. Ühelt poolt selline jõhker ja samas intelligentne," leidis Näkki.

Kui hea meel oli kuulda, et Helenius just Tallinnas come-backi teeb? "Olin ülimalt üllatunud. Aga positiivsel moel. Hoiame tõsiselt pöialt. Olen kindel, et paljud soomlased leiavad selle matši üles," oli kultuurinõunik positiivne.

GIGA Estonian Boxing Night'i piletid müügil Piletilevis.