Helenius astub Rakvere spordihoones vastamisi valgevenelase Juri Bihhautsouga. Soome vägilase jaoks on tegemist esimese matšiga pärast oktoobrikuist punktikaotust Dillian Whyte’ile Londonis toimunud WBC-sarja hõbetiitli matšis. Samal üritusel alistas üliraskekaalu suurim nimi Anthony Joshua Carlos Takami.

Vahepeal on Helenius üle elanud raske kopsutõve ning muutnud seetõttu treeningharjumusi - ikka selleks, et laupäeval vastu pidada ning tulevikuski kõik kümme või 12 raundi järjepidevalt head poksi näidata. Selle tarbeks on Helenius soomlasele omaselt jätnud sadu kilomeetreid suusarada selja taha.

“Saksamaal treenides omal ajal sai tihti suusatatud, kuid viimastel aastatel pole siin palju treeninud. Nüüd olen rajal tagasi,” rääkis Helenius enne Rakverre saabumist Iltalehtile.

“Helenius on hea suusataja, kes nooruspõlves on saanud korraliku suusakooli. Suusatamine aitab tugevdada eriti keha keskosa, millest on palju kasu,” lisas Heleniuse treener Johan Lindström.

Kuigi treener usub, et Helenius võidab matši nokaudiga viiendas või kuuendas raundis, on poksija ise ennustamisel tagasihoidlikum. “Ma usun, et me paneme lõpukellani välja. Vastane on äärmiselt kogenud ning alistas hiljuti venelase Gasan Gimbatovi, kellest loodetakse uut tulevikumeest,” rääkis Helenius. “Teda ei toh kindlasti alahinnata. Ta teab hästi, mida ringis teeb. Ning ei jäta löömata, kui selleks võimalus.”

Rakveres loodab Helenius kirja saada korraliku võidu ning näidata, et on suuteline mitu raundi järjest head poksi näitama. Plaan on Lääne-Virumaalt võidukalt lahkuda ning seejärel suvel veel üks hea võit kirja saada, et siis seejärel sihtida kaalukategooria tugevamaid.

Esimest korda näeb Helenius oma vastast tänasel kaalumisel, mis leiab Idakeskuses.