Heleniuse treener Johan Lindström rääkis mehemüraka ettevalmistuse kohta järgmist: "Mingeid saladusi mul pole, vastutan füüsilise ettevalmistuse eest ning oskusliku treeningu tulemusena on Roberti füüsiline vorm tublisti paranenud. Sparringud viivad Roberti vormi ja ettevalmistav matš Tallinnas on kindlasti väga heal ajal. Robert tuleb Tallinnasse otse sparringutelt Vladimir Klitškoga ning saab oma vormi proovida. Kindlasti saab see olema väga huvitav matš!"

Helenius, kes pea kaheaastase vigatuspausi järel märtsis Tallinnas toimunud Estonian Boxing Show'l taas ringi astus, pole kuni tänaseni ametlikus ringis veel väga tugevate vastastega kindaid kokku panna saanud. Tallinnas langes ungarlane Andras Csomor esimeses raundis, Vaasas grusiin Beqa Lobjanidze kolmandas.

EM-tiitlimatšis tuleb Heleniusel vastu astuda aga tõsise konkurendi, valitseva Euroopa meistri Erkan Teperiga ehk mehega, kellele ta näiteks amatöörina napilt juba ka kaotanud on.

Mõlemad mehed panevad Helsingis 19. detsembril lisaks vööle mängu ka oma täiuslikud profikarjäärid - Helenius on võitnud kõik 21, Teper kõik oma 15 matši.

Hoolimata sellest, et Helenius ringis tugevat vastupanu alates märtsist näinud pole, on treeningutel tase olnud nii kõrge kui võimalik. Hiljuti naasis ta Tsehhovist Venemaa olümpiatreeningkeskusest, kus sparris kolma korda nädalas üliraskekaalu kolme parema sekka arvatud Aleksandr Povetkiniga. "Povetkin oli väga kiire ja heas vormis. Ta meenutab minu tulevasi vastaseid (mõõtude osas, Helenius on 2 meetrit pikk, Povetkin ja Teper vastavalt 188 ja 195 cm - toim.)," lausus Helenius Venemaa esinumbri kohta.

Helenius jõuab Tallinnasse järgmise nädala keskel.