Laupäevane võit tugeva prantslase Johann Duhaupas' üle tõstaks Heleniuse WBC nimekirjas esikümnesse ning ühtlasi MM-tiitli nõudlejate sekka.

"Lähen Helsingisse, et matš võita. Mitte miski muu ei loe!" on Ahvenamaal elav Helenius enesekindel, kuid nendib: "Kaotuse korral võib minna kaks aastat, et tagasi samale kohale jõuda. Aga ma lihtsalt ei kaota!"

Pärast 2011. aastal Dereck Chisora alistamist on Helenius jõudmas tagasi tasemele, kuhu ta viis aastat tagasi kuulus. Siis kuulus Helenius kindlalt kümne parima üliraskekaallase sekka.

Laupäevane matš sai võimalikuks tänu detsembris toimunud Euroopa profitiitli matši, kus Helenius alistas kindla ülekaaluga Franz Rilli. Laupäevase tiitli nimel otsustas Helenius aga Vana maailma tiitlist loobuda.

"Olin aastaid eemal, kuna Sauerlandi promotsioonitiim treenis mind valesti, mistõttu lõhkusin ringis end täielikult. Nad sundisid mind 2011. aastal võitlema Chisoraga katkise õla, katkise küünarnuki ning katkise käeluuga. Kaotasin selles matšis peaagu kõik - oma karjääri ning õla," meenutab Helenius Chisora üle saadud nappi võitu. "Ja seda kõike majandusliku väljapressimise tõttu."

Chisora matši järel rakse õla- ning käevigastuse tõttu pea neli aastat poksist eemal olnud soomlane alustas teed tagasi tippu mäletatavasti möödunud aasta märtsis Tallinnas. Heleniuse naasmist ringi üritas ka siis Sauerlandi promotsioonitiim rikkuda.

Kohtuasi Heleniuse endise leivaisaga käib soomlasel senini: "Õlavigastusest paranemine oli pikk ja piinarikas, kuid olen nüüd vabaagendina tagasi ringis. Sauerland üritab endiselt mu elu rikkuda, kuid sündisin viikingina ning ei anna kunagi alla. Sündisin, et võidelda!"

Väärt vastane Duhaupas

Karjääri jooksul 36 matšist 33 võitnud Duhaupas on Heleniusele, kes kõik 22 duelli võitnud, kindlasti raskeim vastane, kellega soomlasel pärast 2011. aastat kohtuda tuleb.

Pikkuses viis sentimeetrit kaotav Duhaupas on juba ka MM-tiitli eest võidelnud, kui kohtus alles möödunud aasta septembris USA nokaudimeistri Deontay Wilderiga. Wilder, kes 36 matši jooksul nokauteerinud 35 vastast, tabas Duhaupas'd ülivõimsate löökidega 11 raundi, kuid ei suutnud prantslast pikali lüüa. Kohtunik peatas matši, mil Duhaupas hoolimata tohututest tavamustest püsti seisis. Tegemist oli tema karjääri esimese matšiga, mis lõpuni ei kestnud.

Heleniust see esitus ei kõigutanud: "Tal ei läinud hästi Wilderi vastu. Et parim olla, tuleb kõiki võita, nii et mind ei huvita, kellega ta võidelnud on. Ma ei ole MM-matšist kaugel, kuid esialgu tuleb see matš võita."