Uus kuupäev on paika pandud 29. oktoobriks, kuid mitmed asjaolud on matši toimumise sootuks kahtluse alla seadnud, vahendab Daily Mail.

Viimase kohtumise võitis mäletatavasti Fury, kes röövis ukrainlaselt WBO, WBA, IBO ja IBF-i meistrivööd. Viimati pidi Klitško vastase paremust tunnistama alles 2004. aastal.

Fury teatas, et peab kohtumise edasi lükkama hüppeliigese vigastuse tõttu, kuid samal ajal on inglasel üleval dopingukahtlus - antidopinguametnikud on tal palunud selgitada, miks leidus tema eelmise aasta dopinguproovis ebanormaalselt suurel hulgal anaboolset steroidi nandrolooni.

Lisaks dopingujamadele tuleb advokaatidel selgeks rääkida finantsilised kohustused, sest novembrikuisele avamatšile tuli kohale planeeritust vähem publikut - 50 000-kohalisel tribüünil oli istet võtnud vaid 36 000 inimest. Väidetavalt vähendati pealtvaatajate arvu turvakaalutulustel, sest alles mõned päevad tagasi olid pommid plahvatanud Stade de France'i lähistel.

Ühtlasi käivad Fury esindajad uue matši ootuses praegu justkui noateral, sest kui peaks selguma, et Fury tõesti eelmise aasta alguses dopinguaineid võttis, muutub kehtetuks ka novembrikuise matši tulemus ning kõik rahasummad, mis üritusest teeniti, tuleks korraldajatele tagasi maksta.

Klitško mänedžer Bernd Boente: "Me utsitame vastavaid ametnikke, et see asi tuleks enne uut matši ära klaarida."

Klitško esindajates tekitavad veel küsimust pildid, mis levisid jalgpalli EM-i ajal ja näitasid Furyt, kes pidi olema vigastatud ja ennast ravima, Marseille's Inglise fännide keskel baarileti peal seismas ja tähistamas. Fury mänedžerist onu Peter Fury selgitas: "Tyson tahtis nii väga Inglismaad toetada, et keegi poleks suutnud takistada teda sinna minemast. Mitte keegi."