Berto kontol on 30 võitu ja 3 kaotust. Kõik kolm kaotust on tulnud tema viimasest kuuest matšist, nende seas ka allajäämised Victor Ortizile ja Robert Guerrole, kellest ka Mayweather varem jagu saanud.

Poksimaailm ootas tegelikult, et Mayweather kohtuks sügisel Briti poksija Amir Khaniga, kes lootis, et tema vastasseis Mayweatheriga on "lähemal kui kunagi varem".

"Ma tahan olla järgmine. Ma olen WBC (maailma poksi nõukogu) väljakutsuja number üks. Tema on tšempion. Seega teeme selle ära," ütles Khan pärast ameeriklase Chris Algieri alistamist mai lõpus.

Kui Mayweather selle matši võidab, kordab ta 1950-ndate aastate raskekaalu tšempioni Marciano rekordit, kes lahkus tippspordist ilma ühegi kaotuseta.

Antud matš on Mayweatheri promootorlepingus viimane, mis võib tähendanda, et maailma parimaks poksijaks peetav ameeriklane võibki pärast seda igaveseks areenilt lahkuda. Mayweatheri isa Floyd Mayweather seenior on poja viimaseid valikuid kritiseerinud, öeldes, et ta valib endale karjääri lõpetamiseks liiga lihtsaid vastaseid.

"Panen alati oma parima mängu ning matš Andre Bertoga ei saa olema erand. Ta on noor ja tugev võitleja, kes tahab väga maailma parimat maha võtta - 48 meest on seda varem proovinud, 12. septembril võtan ma vastu 49-nda," teatas Mayweather.

"Luban teie üht - ma olen rohkem valmis kui kunagi varem. Ärge olge 12. septembril üllatunud," kirjutas 31-aastane Berto Twitteris.