Kahe pojaga üksikema Mary Jane Veloso jäi viis aastat tagasi Indoneesias Yogyakarta lennujaamas vahele 2,5 kg heroiiniga. Naine väitis, et narkootikumid olid tema kohvri põhja seotud tema teadmata, kuid ta mõisteti ikkagi Indoneesia kohtu poolt surma.

Veloso ema pöördus viimases lootuses Manila raadio kaudu Pacquiao poole: "Manny, palun aita mu tütar päästa. Palun astu ta eest välja. Iga sõna sinult oleks suureks abiks, sest sa oled Indoneesias tohutult populaarne."

Läks mööda vaid mõni tund, kui Pacquiao läkitas Indoneesia presidendile Joko Widodole Hollywoodi treeninglaagrist videosõnumi, kus ütles: "Ma palun teid ja koputan teie südamele, et Teie Eksellents annaks talle armu ning säästaks ta hukkamisest."

Kolmapäeval saidki naine ja Pacquiao oma tahtmise, kui Veloso hukkamine viimasel hetkel edasi lükati, sest politseile andis end üles Maria Kristina Sergio nimeline naine, kes väidetavalt Veloso heroiini smuugeldama meelitas.

Pacquiao ütles kolmapäeval, et sõidab esmaspäeval, kaks päeva pärast oma matši, isiklikult Veloso ja Indoneesia ametivõimudega kohtuma.