Holloway räägib poksija elulooraamatus "Taming the Beast: The Untold Story of Mike Tyson", kuidas Tysoni meeskond palkas teda ööpäeva ringselt valvama turvamehed, et ta enne oma tähtsaid matše toast välja ei hiiliks. Lõpuks ei suutnud nemadki aga mehe seksisõltuvust ohjes hoida ning asi lõppes sellega, et Tyson pandi vägistamissüüdistusega vangi.

"Ma teadsin, et ringis poleks teda keegi suutnud peatada. Ainus põhjus, miks ta ei läinud ajalukku parimana, oli tema nõrkus naiste vastu. Kõik tema otsused keerlesid naiste ja seksi ümber. Ma teadsin, et see saab temast võitu, ja saigi. Ma ei usu, et maailmas oleks mõnda inimest, kes oleks suutnud lõpptulemust ära hoida," ütles Holloway.

Tyson oli 1986. aastal 20-aastaselt noorim raskekaalu maailmameister, kuid kuus aastat hiljem pandi ta 18-aastase tüdruku vägistamise eest Indianapolise hotellitoas vangi.

"Vägistamisjuhtum oli vältimatu. Ma olen üllatunud, et rohkem tüdrukuid tema vastu kaebust ei esitanud," sõnas Holloway.

Holloway sõnul ei pidurdanud Tysonit isegi trellid. Naised võtsid vangla juurde lausa järjekorda, et Tysoniga kohtuda ning tihti pidi Holloway magama vangla parklas ja ootama, millal ta löögile pääseb.

"Kogu oma elu olin üritanud Mike'i naistest eemale hoida, kuid vangla ukse taga ütlesid mulle valvurid, et ma ei saa teda kuni järgmise päevani näha, sest Mike'il on naised järjekorras. Ta sai vanglas rohkem naisi kui väljas. Lõpuks magasin paganama parkimisplatsil."

Arvatakse, et Tysoni naistelembus ning kalduvus pahandustesse sattuda tuleneb sellest, et ta kasvas üles ilma isata. 13-aastasena oli Brooklynis elanud Tyson juba 38 korda erinevate pisikuritegude pärast vahistatud.

Lähim asi teismelise Tysoni isafiguurile oli tema esimene treener Cus D'Amato, kes ta tänavaelust päästis ja poksima õpetas. Siiski ei suutnud temagi Tysonit naistest eemale hoida ning ei suutnud teda korrale kutsuda isegi siis, kui Mike treeneri 11-aastase õetütrega talle vahele jäi.

Olukorda ei teinud sugugi kergemaks Tysoni eduga kaasnenud kuulsus. Pigem hakkas tema ümber üha rohkem naisi keerlema. Alguses olid need lihtsalt kojamehe vahele kirjakesi jätnud kohalikud tüdrukuid, kuid varsti juba iludusvõistluse kuningannad, näitlejannad ja modellid. Tysoni reputatsioon "halvimast mehest planeedil" tõmbas naisi ligi.