Vladimir Klõtško on püsinud profipoksi üliraskekaalu tipus juba 2004. aastast alates. Ainus põhjus, miks ta ei ole senini kõigi sarjade tiitlite omanik peitub selles, et WBC meistrivöö kuulus kuni eelmise aasta maikuuni tema vennale Vitalile. Nüüd kuulub tiitel kanadalasele Bermane Stiverne'ile, kes võitis tiitli pärast Vitali Klõtško poliitikasse siirdumist ning sel laupäeval asub ta seda Wilderi vastu kaitsma.

Ameeriklaste suurlootus

Wilderi puhul on tegemist tohutu nokaudimasinaga, kes on karjääri jooksul pidanud 32 matši ning iga kord on tema vastane lõpetanud ringipõrandal. Seejuures pole mitte keegi suutnud üle nelja raundi vastu pidada.

29-aastasel Wilderil on kõik olemas: 2-meetrine pikkus, ülipikad käed, suurepärane füüsis ning meeletu löögijõud. Kõige tähtsam on aga see, et Wilder on ameeriklane.

Profipoksi algusaegadest saadik on üliraskekaal kuulunud ameeriklastele. Alates 1885. aastast kuni 2000. aastate alguseni juhtus mõni üksik teise riigi esindaja meistritiitlile. Nimed nagu Joe Louis, Rocky Marciano võitlesid ala tõeliselt ameeriklaste südameisse ning Muhammad Ali, Joe Frazieri ja George Foremani tulekuga sai poksist vast et populaarseim individuaalala kogu maailmas. Tänaseks on üliraskekaal "tänu" Klõtškode domineerimisele oma kõrge koha ameeriklaste südames kaotanud. Aga Wilderi tulek võib seda kõike muuta.

WBC imeline võimalus

Klõtško andis koheselt pärast venna erruminekut märku, et soovib võidelda WBC tiitli eest. See tähendaks, et temast saaks üliraskekaalu ainuvalitseja ja vaevalt WBC sarja ülemused, kel võimalus hakata ameerikaste suurt rahamasinat ära kasutama ka üliraskekaalus, sel juhtuda laseb.

WBC kergekeskkaalu tiitel on alates 2013. aastast kuulunud Mayweatherile, kes teenib ühe matši eest 30-40 miljonit dollarit ning on üks enimteenivaid sportlaseid maailmas.

Poksifänni ideaalse stsenaariumi järgi võiks Wilder laupäevase võidu järel veel paar aastat korralikult vastaseid klohmida, kogemusi hankida ning alles siis, kümnendi matšis Klõtškoga vastamisi minna.

Stiverne ei ole kindlasti vastane, keda alahinnata. On tõenäoline, et 188-sentimeetrine kanadalane järgib tagasihoidlikku mänguplaani ning testib Wilderi vastupidavust ja loodab, et viimane alates viiendast raundist väsima hakkab. Saab näha, kuidas matš lõppeb, aga selleks, et üliraskekaalu populaarsus USA-s ja läbi selle ka maailmas taas kasvama hakkaks, et Klõtškode ainuvalitsemine mõneks ajaks läbi saaks ning et uus jõud üliraskekaalu poksi tekiks, on vaja Wilderi võitu.