Paar päeva tagasi teatas Fury Instagrami kontol fännidele, et tema juulikuuks plaaneritud kordusmatš ukrainlasega tuleb edasi lükata, sest ta vigastas sörkjooksu tehes hüppeliigest.

Uudise avalikustas esimesena tabloidleht Daily Mirror, mis väidab, et saatuslik dopinguproov võeti britilt eelmisel aasta alguses, märtsis või veebruaris. Räägitakse, et dopingukahtluseni viisid Fury ebanormaalselt kõrged näitajad nandrolooni suhtes.

Kui mees süüdi mõistetakse, võib ta kaotada kõik hiljuti võidetud tiitlivööd ja saada pika võistluskeelu.

Samuti olevat steroididega vahele jäänud Fury nõbu Hughie, kes on ka raskekaalu poksija. Mõlemad mehed väidavad, et on süütud.

Väidetavalt said nad kahtlastest dopinguproovidest teada juba septembris, kui kuulsid, et steroidide tase nende kehas on suurem, kui keha tavaliselt toodab. Ametlikult pole Fury dopinguproovist veel aga kippu ega kõppu, sest seda veel uuritakse. Furysid oodatakse sõltumatu dopingukomisjoni ette näitude kohta aru andma.

"Briti Antidoping ei aruta ega avalda ühegi juhtumi detaile, kuni juurdlus on lõpetatud," kõlas dopinguküttide ametlik vastus. Briti poksiliitu olevat juhtunust teavitatud.