Otse Klitško treeningutelt neljapäeval Tallinnasse jõudev Helenius, kes astub laupäeval Lennusadamas üles ettevalmistusmatšis Euroopa tiitlimatšile Timur Musafarovi vastu, on näitamas ukrainlasest maailmameistri vastu väga head vormi.

Klitško ja Helenius on sparrinud alates reedest ning homme pannakse kindad veel viimast korda vastamisi.

Seni on kolmeraundilised sparringud olnud vabakutselise ajakirjaniku Juhani Grönbergi sõnul äärmiselt tasavägised ja tulised. Klitško on nii mõnelgi korral suutnud oma kuulsa esikäelöögi ehk "jab"-iga soomlasele valu teha, kuid on ise mitmel korral tundnud Heleniuse leivanumbrit - vasakhaaki kehasse.

Väljavõtted meeste treeningust

Laupäevase sparringu teine raund. Robert saab täpse löögi Klitško maksa pihta. Ukrainlane üritab näidata, et on löögist üle, kuid ei suuda valugrimassi peita.

Teisipäevane sparring. Kolmas raund kujuneb tõeliseks sõjaks. Mõlemad vahetavad oma kombolööke ning sunnivad vastast kordamööda taganema. Viimane minut kujuneb malemänguks, mõlemad tahavad enne lõpukella veel tugevat lööki pihta saada. Kuid käib lõpukell ja lõpulöögid jäävad löömata.

Päeva lõpus on mehed rõõmsad ning Klitško lausub Heleniusele: "Mul on väga hea meel, et sa siin oled!"

Karjääri jooksul kõik 21 matši võitnud Robert Helenius kohtub Lennusadamas toimuval Kolme Maestro poksipeol usbeki Timur Musafaroviga. Tegemist on ettevalmistusmatšiga 19. detsemrbil Helsingis toimuvaks Euroopa tiitlimatšiks Erkan Teperiga. Kuid kerget õhtut soomlane loota ei saa, sest Musafarov on varasemalt Teperiga kohtunud ning saanud napi, kohtunike 1:2 häältega kaotuse.