Mayweatheri ja Pacquiao vahelist matši on poksisõbrad oodanud mitmeid aastaid. Tegemist on ala kahe kõige populaarsema poksijaga - seda tõestab fakt, et kui matš peaks toimuma, räägitakse poksiajaloo suurima sissetulekuga poksimatšist, mis peaks asjaosalistele sisse tooma 200 kuni 300 miljonit dollarit.

Mitmete allikate kohaselt on Mayweatheri ja Pacquiao tiimid saanud omavahel lõpuks ometi kokkuleppele. Kinnitamata andmete kohaselt nopiks matšilt 60-protsendilise tasu võitmatu WBC-sarja kergekeskkaalu maailmameister Mayweather ning filipiinide legendile ja WBO-sarja maailmameistrile Pacquiaole jääks ülejäänud.

Kuna mõlemad on seotud erinevate telegigantidega, Mayweather Showtime'i ja Pacquiao HBO-ga, peavad ka kompaniid ülekande õiguses kompromissile jõudma.

Mayweatherit (37-aastane) ja Pacquiaod (36-aastane) peetakse oma generatsiooni parimateks poksijateks. Nad mõlemad on alistanud pika karjääri kestel mitmed suurimad staarid (näiteks Juan Manuel Marquez'i, Oscar De La Hoya, Ricky Hattoni, Miguel Cotto ja Shane Mosley). Mõlemad on kuulunud spordimaailma enimteenivate sportlaste sekka (2012. aastal teenis Mayweather 85 ja Pacquiao 62 miljonit dollarit, 2014. aastal teenis Mayweather 105 miljonit, Pacquiao 41).

Uhkete numbrite ja saavutuste kõrval (mõlemad on võitnud erinevates kaalukatergooriates kokku 10 maailmameistritiitlit) ei saa poksifännid kuidagi ühte ega teist ühehäälselt oma aja parimaks pidada (ka mehed ise mitte), sest omavaheline matš on pidamata.

Meeste eelmine kokkulepe jooksis liiva

Staarid olid kinnaste kokkulöömisele lähedal ka 2010. aastal. Pacquiaod peeti siis maailma parimaks ning mees oli nõus matšiga, kui talle 50 miljonit dollarit ette oleks makstud. Mayweatheri tiim ei näinudki selles probleemi, kuid soovis, et kuu aja jooksul enne matši võidakse filipiinilt dopinguproove nõuda. Sellega Pacquiao nõus ei olnud ja nii otsustas Mayweather matšist loobuda.

Alates sellest ajast on meeste karjäärid kulgenud omasoodu. Mayweather on vahepeal koduvägivalla eest vangis istunud, kuid troonib endiselt ühegi kaotuseta tipus, Paqcuiao aga erinevalt ameeriklaste suurkujust korra ebaausalt ning korra lausa nokaudiga kaotanud.

Nüüd, pärast kuue-seitsme aastast ootamist hakkab lõpuks siiski tunduma, et poksiajaloo suurmatš on toimumisele väga lähedal. Kui kokkulepe saavutatakse, toimub see 2. mail.