Rourke astus 20-aastase vahe järel ringi Moskvas, minnes poolraskekaalu viieraundilises matšis vastamisi karjääri jooksul ühe võidu ja üheksa kaotust teeninud 29-aastase Elliot Seymouriga.

Rourke nokauteeris poolamatööri Seymouri teises raundis kehalöögiga. Hetk varem oli filmistaar saatnud vastase ringipõrandale hinge koguma samuti kehalöögiga.

Mees otsustas matši pidada Moskvas, kuna ei saanud USA-s profipoksilitsentsi. Venemaal paberimajandusega probleeme polnud.

Rourke on pika ja keerulise saatusega filmikarjääri keskel astunud üles ka profiringis. Mees pole nüüd seitsme matši jooksul kunagi kaotanud. Aastatel 1991 kuni 1994 nokauteeris ta kuuest vastasest neli. Noorpõlves poksisaali koduks pidama hakanud Rourke jõudis kiirelt filmimaailma tippu, kuid kehv suhtumine, lõhutud sillad, narkootikumid ja peod heitsid mehe peagi glamuursest elust välja ning mõni hetk hiljem nägi mees end vana kodupubi uksehoidja ametil.

Viimasel kümnendil on Rourke aga tagasi tippu jõudnud ning kandideeris 2007. aastal valminud filmiga "Wrestler" Oscarile ja võitis rolli eest Briti hinnatuima filmiauhinna BAFTA.

Rourke astus eile Moskvas üles ka ametlikul kaalumisel ning hämmastas pealtvaatajaid oma uksumatu füüsilise vormiga.