Balti kergekeskkaalu meister Pavel Semjonov on karjääri jooksul pidanud 22 matši ning võitnud neist 16. Temast sai ainuke Eesti lähiaja profipoksija, kes pääsenud üle-Euroopalisele tiitlimatšile, kui ta möödunud aasta maikuus Ida-ja Lääne Euroopa profitiitlile võitles. Ta kaotas matši küll kohtunike ühehäälse otsusega, kuid näitas, et suudab Vana Maailma kõrgel tasemel oma hoida.

Vana Maailma kõrgeimale tasemele jõudmise on endale eesmärgiks võtnud ka Mirkko Moisar - tai- ja kikkpoksi spetsialist, kes viimasel ajal vaid profipoksile end pühendanud.

Moisar ja Semjonov kohtuvad teist korda. Meeste esimene omavaheline duell oli möödunud aasta juulis, kui Semjonov kohtunike üksmeelse otusega võitis. Moisar ise kaotust üle ei dramatiseeri, kuna siis oli tegemist tema karjääri kolmanda matšiga. "Oskasin põigelda ja kakelda, aga mitte poksida," on Moisar meenutanud.

Seejuures peab Moisar laupäeval Semjonovi vastu teise järjestikuse matši kahe õhtu jooksul. Kõigepealt astub mees ringi reedel Tondiraba jäähallis kreeklase vastu ning seejärel laupäeval uuesti Semjonovi vastu. Moisar ise on kindel, et suudab mõlemad matšid võita ning ei näe selles probleemi hoolimata sellest, et kahel järjestikusel õhtul poksimine on profipoksimaailmas midagi äärmiselt harukordset, ning paljude poolt mitte soovitatav.

Kuid millist lahingut ennustavad Eesti poksi- ja võitlusspordi eksperdid?

Poksikoondise peatreener Ervin Kade
Taktikat paljastamata on selge, et Moisari ainukesed šanšid on füüsiline üleolek. Paša tase poksioskuste poolest on selgelt parem. Olles nö. Baranovi koolkonna üks viimaseid kasvandikke, näitab Semjonov oskuslikku poksi ning omab head lööki.

Moisari treening- ning võitluskaaslane, taipoksitipp Edin Erik Kibus
See matš on väga põnev ja olen seda juba pikisilmi oodanud. Mirkko teeb ajalugu üksnes sellega, et võistleb kahel järjestikusel päeval. See on suur risk, aga võimas ettevõtmine ja kes seda veel teeks kui mitte Mirkko!

Muidugi vaataksin parema meelega Moisari ja Semjonovi vahelist rematši siis, kui mõlemad mehed oleks värsked ning pikemalt üksteisele keskendunud. Aga see selleks.

Matši tulemus sõltub Mirkko reedesest poksimatšist. Kui tal õnnestub oma tempo peale suruda ning viga mitte saada, siis võib see pigem talle laupäeval kasu tuua, olles nö soojendusmatšiks. Teisalt aga, kui tuleb tasavägine lahing, kus saadakse suuremaid või väiksemaid traumasid, lisaks psühholoogiline koormus, on see Semjonovi vastu lisakoormuseks.

Olen Mirkkoga ettevalmistus-sparringuid teinud ning väga lähedalt näinud tema arengut profipoksijana. Seekord astub Semjonovi vastu täiesti teisel tasemel poksija, seda nii tehniliselt, vaimselt, kiiruselt kui tugevuselt. Semjonovi treeningute ja vahepealse ringikogemusega ma kursis ei ole.

Igaljuhul hoian pöidlaid Mirkkole ja olen tema võidus kindel. Edu ja vägevat lahingut!

Eesti parim amatöörpoksi kergekeskkaallane, noortekoondise peatreener Kaupo Arro
Väiksema ringi tõttu on Mirkkol kerge eelis, kuna ta on lähivõitluses tugevam. Oleneb väga palju sellest, kui raskeks kujuneb ta matš eelmisel õhtul. Pavel on kindlasti kogenum poksija ja arvan, et suudab oma taktikat peale suruda. Ehk siis hoida distantsi ja esikäega palju tööd teha ning mitte lasta Mirkkol lähedal aktiivsust saada. Mina arvan, et Pavel võidab punktidega. Mirkko parim võimalus on, kui ta suudab Paavelit tabada mõne väga tugeva löögiga ja teda põrandale saata.

Eesti tipptaipoksija, Mirkko võitlus- ja treeningkaaslane Kevin Renno
Usun, et kordusmatš saab olema vägev! Seda just sellepärast, et Mirkko sai eelmine kord selge kaotuse ja ta ei olnud tema ise! Praegu on Mirkko väga motiveeritud ja olen kindel, et ta enam seda matši kohtunike otsustada ei jäta. Usun, et esimesed 1-2 raundi mehed testivad teineteist ja siis Mirkko paneb ennast tööle ja proovib Paveli oma surve ja tugevate rünnakutega murda. Tuleb kindlasti väga vägev ja intensiivne matš, kus kumbki ei taha kaotada ja võidab see, kes seda rohkem tahab!

Pavel Semjonovi mänedžer, treeningpartner ning ürituse korraldaja Tõnis Grinkin
Matš tuleb võimas! Mõlemad näitasid juba eelmisel aastal Kloogarannas head lahingut. Arvestades seda, et Mirkkol on hea võimalus võita poksimaailmas hea koht, mille Pavel on raske töö ja aastatega endale ehitanud. Pavelil on jällegi palju kaotada. Ma arvan, et mehed pigistavad selles matšis viimsegi higitilga enesest välja, et võita. Kahjuks võitjana väljub ainult üks. Kes, ei tea. Mõlemal on suured võimalused. Üks neist lõpetab ringi põrandal, kuna see ring on oma mõõtmetelt väiksem kui klassikaline poksiring ning taganemise osas armu ei anta...

Mitmekordne "Eesti aasta poksija" ja raskekaalu Eesti meister Rain Karlson
Ma arvan, et see matš läheb lõpuni ja kui Moisar tahab seda kohtumist võita, siis on tal vaja esimesest neljast raundist kindlasti ühte raundi ja siis loota oma tugevale lõpule. Teine variant on muidugi Semjonov nokauteerida, kuid see tundub pigem ebatõenäoline vaadates meeste viimast viimast kohtumist. Muidugi oleneb ka palju sellest, milliseks kujuneb Moisari kohtumine päev varem. Ma arvan, et Semjonov võidab, kuid mitte nii kindlalt kui viimane kord Kloogarannal. Loodan, et Moisar suudab Semjonovile seekord rohkem peavalu.