Liivalaia tänava liiklejatele on majanumbri 7 esimese korruse suurte läbipaistvate akende taga kindlasti silma hakanud mustad rippuvad poksikotid, mille keskel hiljuti profipoksiteed alustanud varasem viiekordne Eesti meister Kaupo Arro koos treener Alfred Vestiga huvilistele näpunäiteid jagab. Mõlemal on seejuures poksitreeneri viies tase, millest kõrgemad on vaid poksikoondistega tegelevatel juhendajatel.

Poksitreeningud, kus saavad uhke üldfüüsilise treeningu nii algajad kui noored edasijõudnud, rühib tihti kaasa teha ka klubi eestvedaja, hiljuti Eesti raskekaalu meistriks tulnud Tõnis Grinkin. Hommikustel trennidel jagab oma teadmisi kunagine kahekordne Eesti raskekaalu meister Marko Virkunen.

Koos poksikoondise pikaaegse peatreeneri Ervin Kade ning Eesti poksi vanavara Vello Kadega sai hiljuti treeningsaali püsti pandud täismõõtmetes poksiring. Nüüd on klubis ringe kaks.

Kuid klubi pole mõeldud vaid neile, kes enda elu poksiga soovivad siduda, vaid eelkõige inimestele, kes korralikku üldfüüsilist trenni soovivad teha ning seejuures omandada ka head enesekaitset. On ju teaduslikult tõestatud, et poksist enam põletab kaloreid vaid liblikujumine ja rohkem mitte ükski teine spordiala.

Kes kesklinna end vormi ajama sõita ei jõua, saab varuvariandina kasutada Pirita Majandusgümnaasiumis toimuvaid Kalev Boxingu treeninguid.

Poksiklubi lõi käed auhinnatud Hiiumaa pruulikojaga

Alles eelmisel aastal tegevust alustanud Kalev Boxing on tänaseks Eesti poksis arvestatav jõud, sest kohe esimestel riigi meistrivõistlustel võideti viis kuldmedalit.

Ja selleks, et edaspidigi kulda ja karda tuleks, on klubile abikäe pakkunud Hiiumaa Pruulikoda, kes samuti alles hiljuti tegevust alustas ning kes kui saatuse tahtel oma esimesel võistlusel, Baltikumi suurimal õllevõistlusel Baltic Beer Star samuti viis medalit võitis. Märkimisväärne on asjaolu, et just viie õllega võistlusel ka osaleti.

"Kui tavaliselt alustavad ettevõtted kultuuri ja spordi toetamist siis, kui on pikalt turul oldud, siis meie otsustasime, et hakkame seda tegema kohe. Sportlikud eluviisid on ka meie prioriteet. Kalev Boxing tegevus tundus igati toetamisväärilisena. Pruulikoda on toetanud oma lühikesel tegutsemisajal ka mõningaid teisi suurepäraseid üritusi nagu näiteks Hiiumaal juunis toimunud Sõru Jazzi," räägib pruulikoja üks omanikest Tarvi Pink, kelle juhitud Hiiumaa Pruulikoda on tänaseks kuus kuud töötanud.

"Hiiumaa Pruulikoja kõrval on meid toetanud teisedki, eesotsas Riito ja Talotiga. Tänu nende toetusele ja meie klubis tegutsevatele treeneritele julgeme oma saali kutsuda mitte ainult kõiki võitlusspordi- ja treeninghuvilisi, vaid pakkuda võimalusi treenimiseks ka maailma tippudele. Näiteks astub juba täna meie saalis ringi Soome profipoksi suurnimi Robert Helenius," lisas klubi eestvedaja Tõnis Grinkin.