Kasahstanist naaseb esimest korda pärast suvist sõjaväelaste EM-i kohaliku publiku ette profipoksija Ainar Karlson, kes asub Eesti meistrivõistluste tiitlit juba kaheksandat korda kaitsma.

Ringi astub ka loomulikult Ainari noorem vend ja 2012. aasta parim üliõpilassportlane, üliõpilaste maailmameister ning noorte EM-i pronks Rain Karlson.

Eriti tuliseks läheb keskkaalus, kus tiitlile kandideerivad kolm meest: profipoksija Kaupo Arro, Artjom Fjodorov ning tõusev täht Deniss Kormilin. Kergekeskkaalus teeb comebacki Euroopa noorte pronks Maksim Vilde.

Lisaks nimetatutele tõmbavad kindad kätte kogu Eesti poksi paremik. Võtjate näol selgub Eesti koondis suvel toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks ning Universiaadiks.

Esimest korda Eesti poksi ajaloos selgitatakse välja ka meistrid naiste seas. Naiste poks pääses Londonis esmakordselt olümpiakavva ning alates sellest aastast hakatakse olümpiakaaludes poksimeistreid välja selgitama ka Eestis.

Veerandfinaalid algavad reedel, 22. märtsil. Laupäeval on kavas poolfinaalid ning pühapäeval, 24. märtsil selgitatakse korraliku show käigus välja parimad.

Võistlused toimuvad Tartus A. Le Coq'i spordihoones ning Eesti Poksiliit kavandab Delfis ka otseülekande tegemist, et kõigile ülikoolilinnast eemalviibijatele poks koju kätte tuua.