"Mulle pakuti kahte matši. Üks oleks Kasahstanis ja teine Poolas. Poola tiim (Hussars - toim.) mulle lepingu pakkuski. Amatöörpoksis on kolm raundi, seal on viis. Küll ma hakkama saan," lausus Karlson Delfile.

Uus aasta algab Karlsonile poksimatšiga maailma võistluskunstide mängudel, kus tuleb ringi astuda 7. veebruaril.

"Eelmine aasta oli selline puhke-aasta. Tegin viis rahvusvahelist võistlust ning kaotasin ainult maailma hõbedale ja juunioride maailmameistrile. Ei olnud halb hooaeg. Aga see hooaeg on tähtsaim - tuleb WSB ja põhivorm peaks Euroopa mängudele minema. Arvatavasti võib tegemist olla amatöörkarjääri viimase hooajaga - pärast Rio olümpiat hakkame mõtlema, mis edasi saab," vihjas Karlson sammule täisprofipoksi.

"Sellest sarjast on tulnud palju tänaseid profipoksitippe. Maailma listis on seal paljud nimed, kes selle WSB-hooaja ka võitnud. See on hea kasvulava poksijatele," lausus poksikoondise peatreener Ervin Kade liiga kohta.

Kade sõnul tegi Rain Karlsonile palju kasu see, et nädalavahetusel Soome tipp-poksija Robert Heleniusega sparrida sai: "Tugevate sparringupartneritega poksimine on väga oluline. See on hea ka Robertile, kes plaanib üsna pea tagasi profipoksiringi astuda."

Poksikoondise suurimad sihid on suunatud Rio olümpiamängudele. "Kvalifikatsioonid hakkavad peagi pihta. Euroopa mängud on suvel, Euroopa meistrivõistlused on suve lõpus. Lähiajal läheb tiim Soome, kus võistleb ettevalmistuseks mõeldud kolmepäevalisel poksiturniiril," lausus treener.