Tsarnajevi nimel oli 2009. ja 2010. aasta New England Golden Gloves turniirivõidud. Meest peeti heaks lööjaks, kuid matšides nappis tal võitlusvalmidust.

Superkeskkaalu üks parimaid poksijaid Edwin Rodriguez meenutas, et kui ta 2010. aastal Tsarnajeviga poksis ja talle kehasse löögi sisse sai, hakkas ta koheselt kõhuvalu üle kurtma, kuigi löök polnud Rodrigueze sõnul eriti tugev. Samas matšis purustas ta hiljem Tsarnajevi ribi.

"Mu naine sai esmaspäeval lapse ning me vaatasime haiglast maratonisündmusi. On imelik mõelda, et selle taga oli mees, kellega ma olen poskinud ning isegi rääkinud," rääkis Rodriguez Yahoo Sportsile.

Rodriguez meenutab Tsarnajevit kui ühte imelikult käitunud meest. Ta oli kord ühte trenni tulnud vaid paari poksikinnastega, ilma ühegi treenerita ning samuti polnud tal kaasas hamba- või peakaitset.

"Me küsisime, kus ta varustus on. Ta ütles, et pole kunagi pea- ega suukaitset sparringul kandnud. Kuid me hankisime talle siiski peakaitsme ning saime treenida," meenutas Rodriguez.