Viimaste aastate ühes põnevaimas raskekaalu tiitlimatšis käis Fury põrandal üheksandas ja viimases raundis, kuid mõlemal korral jõudis ta seal pikutada vaid loetud sekundid. Esimene kohtunik andis 115:111 võidu Wilderile, teine 114:110 Furyle, kolmanda otsus oli 113:113.

"Tundsin, et kaks nokdauni tegid töö ära, aga ma kiirustasin täna oma löökidega liialt. Kui ma kiirustan, pole nad kunagi täpsed. Kordusmatš tuleb ja küll ma temaga seal sotid selgeks teen," lubas Wilder.

Fury: "See oli mulle võõrsilmatš. Mind löödi kaks korda nokdauni, aga ma usun siiralt, et mina võitsin selle. Kuid ma jään professionaaliks. Ma läksin Saksamaale ja alistasin Klitško, tulin siia ja tunnen, et alistasin ka Wilderi."

Mõlemale mehele oli see profikarjääri esimene viik. Fury kontol on 27 võitu, Wilderil 40.

EELVAADE:

"See on kahtlemata üks minu tähtsamaid, kuid kaugeltki mitte raskemaid matše. Olen temast (Fury) oluliselt kõvemate meeste vastu poksinud," teatas inglasest kaalumisel 20 kg kergemaks osutunud 33-aastane Wilder.

"See on vaid üks järjekordne samm minu eesmärgi suunas. Varsti on raskekaalus vaid üks tšempion, üks nägu, üks nimi ja see on Deontay Wilder. Lasen laupäeval enda sees oleva looma lahti. Ma ei jõua ära oodata, saadan ta põrandale!" kuulutas Wilder.

Fury ei jäänud mõistagi võlgu ja vastas: “Kui ma ei suuda Deontay Wilderit võita, pole ma just eriti hea poksija. Nii lihtne see asi ongi. Kui ma teda ei alista, pole ma mees, kelleks ennast pidanud olen."

Fury puhul tähistab suur lahing sealjuures vägeva tagasituleku tipphetke. 2015. aastal hoidis ta korraga nii WBA, WBO kui ka IBF-i tiitlit, ent langes seejärel isiklike probleemide küüsi: tema kõige tõsisemad lahingud ei olnud mitte Vladimir Klitško ega Dereck Chisora, vaid hoopis depressiooni, enesetapumõtete ja narkootikumide vastu. Oma halvima ajaga võrreldes on ta kaalus võtnud alla üle 60 kg! Suure comeback’i järel on Fury võitnud kaks kohtumist, ent vastased ei ole olnud kõige kõvemast puust.

Poksimatšid teeb tihtipeale huvitavaks just stiilide erinevus ning selles vastasseisus on kontrast kahtlemata olemas. Hoolimata sellest, et Fury on Wilderist mõnevõrra pikem ja raskem (206 cm ja 116 kg vs. 201 cm ja 96 kg), on tema tugevuseks osavus ja kaitse, alles 20-aastaselt poksimist alustanud Wilder on aga tuntud oma hirmtugevate löökide poolest.

Nii kihlveokontorid kui ka eksperdid pakuvad lahingu selgeks soosikuks Wilderit – asjatundjate hinnangul peaks peale jääma tema toores jõud. Fury kahjuks räägib ka kehvem füüsiline vorm, mistõttu võib ta matši pikaks venimise korral väsida.

Delfi Sport toob Wilderi ja Fury suure heitluse huvilisteni otseblogis.