Nimekaim profipoksija, kes Riosse kohta saada proovib on endine kärbeskaalu maailmameister, 36-aastane tailane Amnat Ruenroeng. Mees võitis profipoksi meistrivöö juba karjääri üheksandas matšis 2013. aastal ning suutis seda hoida kuni selle aasta maikuuni, mil kaotas John Riel Casimerole. Tegemist oli mehe esimese kaotusga 17 järjestikuse võidu kõrval.

Teine profipoksi suurnimi, kes turniiril kaasa lööb, on keskkaalustaar Hassan N'Dam. Karjääri jooksul 33 võitu ja vaid 2 kaotust saanud N'Dam on viimased viis aastat kuulunud keskkaalu profipoksi suurimate tiitlinõudlejate sekka. Kahel korral ongi mees pääsenud tiitlimatšile, kuid on pidanud alla vanduma veel kuulsamatele - Peter Quillinile ning David Lemieux'le.

Profipoksijatel ei saa Bakuus aga kindlasti kerge olema. Peamiseks põhjuseks on matši pikkus, milleks on kolm raundi. See tähendab, et kolme raundi jooksul tuleb anda endast kõik ja see nõuab teistsugust ettevalmistust ning võimet koheselt ennast käima saama. Laias laastus on amatöörpoksijad sprinterid ja profipoksijad pikamaajooksu mehed.

Esimene "ohver", kes läbi amatöörpoksija käe läbi turniiril kohe esimeses ringis langes, oli serblane Geard Ajetovic. Ajetovic, kes karjääri jooksul pidanud 44 profimatši ja võitnud neist 28, leidis end kolmandas raundis 23-aastase Raul Sanchez'i (Puerto Rico) vastu ringipõrandalt.