Lihtsalt midagi ei tulnud. Aga ei peagi tulema, eriti sellise tasemega meeste juures. Siiski võtsin oma profikarjääri kümnenda võidu (kaks võitu läbi nokaudi, kuus alistust, kaks kohtunike otsust), millest 6 on tulnud esimeses, 2 teises ja 2 kolmandas raundis. On põhjust korraks maha istuda ja endale õlale patsutada. Ja siis tagasi trenni minna.

Matšivideo, täispikkuses:

Lühike videokokkuvõte kaalumisest:

Matšieelne videointervjuu minu treeneri Vallo Hannusega. Vallole tuleb tegelikult sõnaseadmise suutlikkuse eest au anda, sest video on tehtud vahetult pärast kaaluvõtmise lõppu. Siin on aga üks väike konks - nimelt otsustas Vallo minuga kaasa teha KOGU 6+ tundi kestnud kaalulangetamise saunamaratoni, kus puhast saunaaega tuli 4+ tundi. Kuigi ta tegi seda ilma kummiülikonnata, ei tarbinud ta selle aja jooksul tilkagi vedelikku. Kaalukaotuseks tubli 2,4 kg :D

Lühiintervjuu Põhjamaade suurimas MMA portaalis MMAViking.com: http://www.mmaviking.com/tonissaar-shows-heavy-hands-in-win-over-burnell/

Vastused lugejate küsimustele - eelmiseset blogipostitusest

Alustuseks vabandan ette kasutaja Daniel (10.11.2015 10:59) küsimustele mittevastamise pärast - sel hetkel, kui küsimused ilmusid, oli blogipostitus juba valmis treitud. Vastan aga kindlasti - juba järgmisel nädalal :)

Valdar Parve (04.11.2015 14:06)

Kelle makstud rahast (maksudest) nendele arstiabi ja hiljem tvk (töövõimekaotuse) pensioni makstakse? Aju ei ole säherdune organ kui põlve- või puusaliiges, et paned uue...

Hea küsimus - sportlaste palgateema on meedias päris pikka aega üleval olnud. Siin on ühest vastust väga raske anda, sest Eesti spordimaailm on selles osas päris kaootiline - bartertehingud, toetused, sponsorlused, stipendiumid, teenuste müük, palgad, maksud, haigekassa, tervisekindlustus, elukindlustus jms on märksõnad, mida kombineeritakse väga erinevates komplektides. Mina isiklikult saan oma sportimise eest muude hüvede hulgas ka palka, millest lähevad maha maksud, sh sotsiaalmaks.

Kas (võitlus)sport võib välja viia töövõimekaotuseni, on juba täiesti uus väitlusteema.

Kysija (03.11.2015 16:17)

Taani matsh tuleb märksa kõvemast kaliibrist mehe vastu, kui Soomes Larkin oli. Tundub aga kuidagi , et see võitlus saab teenimatult vähem tähelepanu. Kuigi Madsi võitmine avaks märksa rohkem uksi. Tegu on igati väga heal tasemel mehega, kellel on veel sellise võitleja enesekindlus, kes pole kordagi kaotama pidanud.

Tundub isikuna, kel on hea liikumine püsti ning hea maadlus. Kas kolm ja pool nädalat siiski natuke vähe pole, eelmisest treeninglaagrist ja võistlusest peaks natuke pikemalt taastuma? Mis ise tunned, et on optimaalne periood ajada end tippvormi, puhata ja siis taas uuesti tippvormi rügada? UFC puhul Mendes ja Conori kohtumise osas oli pikk jutt, kuidas Mendes sai üksnes 2 nädalat end vormi ajada jne.

Kas nüüd Alar ja Sten liituvad samuti Primus Fight Clubiga või kuidas nad planeerivad oma profikarjääri alustada? Alar tundus natuke kõhklevam profikarjääri osas, kui Sten. Selline harjutamine , sõitmine erinevate treenerite vahel jne nõuab ikkagi täiskohaga tööd. Raske on ilmselt igapäevase töö kõrvalt veel profileiba MMA-s teenida.

Kes nüüd peale Alari ja Steni amatöörides Eestis samasse kaalu jäävad? Kas on uusi mehi peale tulemas või järgmistel Eesti Meistrivõistlustel haigutab tühi koht selles kaalus?

Taani vastane oli tõesti väga teise kaliibriga mees kui Larkin. Tegemist oli kindlasti minu karjääri ühe tugevaima, et mitte öelda kõige tugevama vastasega. Vähem tähelepanu on tingitud vahest sellest, et Octagon Athletes on ise noor promotsioon ning minu matš nende teise sündmuse kaardil oli esimene nende korraldatud profimatš ja ühtlasi ka ainus taoline sellel võitluskaardil. Õnneks hoiab MMAViking kätt pulsil ning korraldustiim eesotsas olümpiamaadleja Mark O. Madseniga on olnud väga professionaalsed. Samuti on järelkajastus liikunud väga heas suunas.

Ettevalmistuse osas võiks alati paremini, aga kolm ja pool nädalat osutus piisavaks. Oluline on siin see, et ma sihtisin matši nii või naa novembrikuu lõppu ning olin seega juba päris heas vormis. Tänased puudujäägid võib pigem kirjutada sinna, et alles õpime oma treeningplaane üles ehitama, valima minu mängu ja olemusega sobivaimaid lahendusi, mitte aga mahult väheks jäänud treeningutele ja lühikesele ettevalmistusajale. Samuti on millegi tervikuna ülesehitamine oluliselt pikem protsess kui aeg, mis jääb kahe matši vahele. Eelmisest matšist samuti väga taastuda vaja ei olnud, sest palju seal energiat ei kulunud. Nüüd võib juba öelda välja ka selle, et kuna eelmise matši eel sain päris suure vigastuse, oli seal ka väga palju puhkust ees - praktiliselt 4 nädalat enne matši sain teha vaid üksikuid treeninguid. Seega oli Taani matši ettevalmistusse tulek sujuvam ja värskem. Kui laiemalt rääkida, siis taolist „kõige optimaalsema lahenduse" vastust ma öelda ei oska - see on ikka väga palju konkreetsetes oludes kinni. Mis vormi pealt ja tingimustel Mendes Conori vastu matši tuli, seda ma kommenteerida ei oska.

Octagon Athletes, Taani: Tõnissaar (vasakul) vs Burnell (november 2015).

Kõik, mis puudutab Steni ja Alarit, on alles väljatöötamisel - leppisime kokku, et teen kõigepealt oma matši ära ning seejärel tuleb nendega suurem istumine, kus mehed panevad ise oma mõtteid ritta, räägivad oma visioonist, teevad mõned valikud jms. Lihtne see kindlasti olema ei saa, aga arvan, et see neid ei takista - need kaks meest on pidanud tänasesse jõudmiseks juba väga palju raskusi ületama, mis on lisanud kõvasti enesekindlust ja oskust kõik vajalik tehtud saada.

Alari militaarne kõneviis võis natuke teise tunde tekitada, aga tegelikkuses on mõlemal mehed rusikad sama kõrgel püsti :)

Vot see on hea küsimus. Kahtlustan, et nende meeste lahkumine tõmbas sellesse kaalu korraliku vaakumi. Samas - nii mõnelegi mehele võib see nüüd ülesastumise julgust lisada, et ei pea Steni ja Alari vastu astuma. Aeg näitab.

Vastused lugejate küsimustele - Delfi uudis võidu kohta

Olen maadleja, hea on poksida,... (08.11.2015 12:44)

Kuidagi kiiresti on vastased alistunud, kas vorm hea!?

Vastased olen tõesti alistanud enne kohtunike otsuseni jõudmist - see on siin spordis oluline ning selle üle on mul ainult hea meel. Kui hooaja esimene vastane oli mõnevõrra madalama tasemega, siis Taanis võtsin vastu oma kaaluklassis korraliku tegija - seni kaotuseta püsinud kohaliku UFC-lootuse, Brasiilia jiu-jitsu musta vöö (oma musta vööni jõudis noormees rekordilise aja - kolme aastaga, mis paneb ta selles osas ühele joonele maailma tippudega), möödunud aasta Euroopa meistri lukumaadluses (tol ajal veel lilla vöötase, IBJJF). See oli mulle suur võit. Võib öelda, et vorm on teel õigesse kohta :)

Jaanus (08.11.2015 22:51)

Ott, millal siis UFC-s esimese matši pead? See teeks mind väga uhkeks, kui ükskord eestlane sinna maani välja jõuaks, Minu tagasihoidliku hinnangu kohaselt ei oleks sa kindlasti oma kaaluklassi tagumise otsa mees.

Selle küsimusele tahaksin ise ka vastust :) Siiski, konkreetset lävepakku UFC-s ei ole, stiilis, „kui need nõudmised täidad, oledki kohal" - vaja on teha häid matše, olla pildis ja näidata, et lisaks heale rekordile on sinus ka lisaväärtust; ja siis ei jää muud üle, kui loota mänedžeri heale tööle ning kõnet oodata.

Juku (09.11.2015 09:34)

Tubli sooritus Ott. Matši videot pole veel näinud, aga piltidelt, mis MMA Vikingi portaalis on tundub, et esimene round oli raske. Madsi võitlus ajalugu näitab mitut alistust otsuste kõrval. Kas panite palju rõhku spetsiifilistest kägistustest põgenemistele nagu darce ja anaconda? Lisaks selline üldistav küsimus. Päris paljud on leidnud oma tee UFC ridadesse läbi The Ulitmate Fighteri sarja. Kui Alik Tseiko Ameerikas treenis, tundus see ka üks hea väljund jala uksevahale saamiseks. Eelmises meeskondade vahelises TUF-is ju American Top Team, kus Alik treenis, ka sarjas osales. Kuidas sinuga Ott on, kas TUF on üks variant mida oled kaalunud? See hooaeg on lausa Euroopa meeskond TUF-is, seega ei pea tingimata USA mandril selleks elama, et osa võtta?

Esimene raund oli tõesti raske (nüüd ka video olemas). Jah, matšiks valmistudes käisime tõesti läbi erinevate giljotiinide-kägistuste kaitsed, mis varasemalt vastase leivanumbriks olnud.

Octagon Athletes, Taani: Tõnissaar (paremal) vs Burnell (november 2015).

TUF on tõesti võimalus ning sellest on meil siseringis tibake ka juttu olnud - eriti värske Euroopa TUF-i foonil, mida ka mainisid. Jutust seni kaugemale aga asi pole veel jõudnud - oleme küll olnud seotud inimestega kontaktis, ent läbi pole veel end sellest võrgustikust närinud.