Mis on vahepeal muutunud? Suve alguses müüsid ameeriklased UFC hiinlastele maha. Jap, põhimõtteliselt kogu kupatuse! Suve lõpus lahkus UFC ridadest 20-aastase staažiga matchmaker & vice president of talent relations Joe Silva, kes oli ka meie kontakt. Tema tööd jätkab Silvaga 14 aastat UFCs koos töötanud Sean Shelby ja uus mees Mick Maynard. Mida see kõik meie jaoks tähendab? Ma ei tea. Arvatavasti ei oska sellele ka keegi teine vastata. Tuleb jätkata heade meeste võitmist-lõpetamist.

Mis üldse on nende kahe mehe töö UFCs, saad lugeda näiteks SIIT.

Ehk siis minu praegune staatus - püsin tippvormi läheduses ja ootan oma mänedžerilt infot järgmiste matšivõimaluste kohta.

Hutrovi ja Saaremäe võidukas profidebüüt

Alar Hutrov pidas kolm täispikka (5-minutilist) raundi põhimõtteliselt kikkpoksilahingut ja võitis oma vastast kohtunike ühehäälse otsusega. Sten Saaremäe nokkis vastast kaks raundi juppideks ja lõpetas matši kolmandas (1:46) tehnilise nokaudiga - lõi vastast maas seni käte ja küünarnukkidega vastu pead, kuni vastane alla andis ja end välja patsutas (tehnilises mõttes ja võistlusrekordisse läheb seega kirja alistusena - „Submission (punches)"). Xplosion Fight Series tõstis 21. oktoobril vabavõitluse aktiivsete profisportlaste / profireeglite järgi võistlevate sportlaste arvu 40% - nüüd on selliseid mehi Eestis seitse:

-65,8 Alar Hutrov
-65,8 Sten Saaremäe
-70,3 Ott Tõnissaar
-77,1 Alik Tseiko
-83,9 Andrei Manzolo
-120,2 Denis Smoldarev
+120,2 Kaido Höövelson

Poiste eellugu saad lugeda eelmisest postitusest - „Saaremäe ja Hutrovi profidebüüt", aga nagu võitlusspordis ikka, kogu tõde seal kirjas pole. Nimelt jõudis paar päeva enne matši vahetuda Hutrovi vastane, kuna esialgne Läti rahvusest oponent otsustas haigestuda. Tema koha sai endale leedukas Mantas Selvenis - kogemust umbes täpselt sama palju kui esialgsel vastasel, aga mõõtudelt pisut väiksem. Ka võitlejate profiil oli erinev - kui lätlane oli pigem püstivõitleja, siis uue vatsase tugevaim distants oli selgelt maasvõitlus.

Nagu ringis näha sai (loodetavasti saab ühel hetkel näha ka matšivideosid, kui korraldajad sedasi otsustavad), olid poisid teinud trennisaalis korralikku tööd ja vorm oli väga hea. Midagi pole öelda - tublid on! :) Jõudisin võistlustel paaril korral ka ise telefoni filmimiseks-pildistamiseks välja võtta.

Alar Hutrov esimest korda profiareenil:

Alari sisenemislugu:

Võitja väljakuulutamine - Alar Hutrov:


Sten Saaremäe esimest korda profiareenil:

Steni sisenemislugu:

Võitja väljakuulutamine - Sten Saaremäe:

Pildimaterjali matšidest ja Steni matšijärgse intervjuu LEIAD DELFIST. Tulemust kajastas ka MMAViking.com. Usun, et õige pea näeb päevavalgust ka Alari matšijärgne intervjuu ning lähitulevikus saab samuti lugeda järelmõtteid-tulevikuplaane neilt endilt.

Hullud amatöörid

Matš, mille sportlased võitsid Liiga parima lahingu karikad: Madis Mäeste (MMAces, vasakul) vs Rasmus Tali (3D Treening). Kuigi konkreetne pilt räägib teist juttu, võitis selle matši kohtunike jagatud otsusega Madis Mäeste (oktoober 2016).

Reede päeval toimus Saku Suurhallis amatöörvõistlus 3D Liiga. Olin seal vahe- ja punktikohtuniku rollis ning natuke aitasin kaasa ka korraldusega. Võistlus ja matšid ise olid vinged, aga minu töö oli ebameeldiv. Olin poiste õhtuse etteaste pärast niivõrd närvis, et ringi ääres rahulikult istuda ja teiste sooritust hinnata või ringis sees võistlejatel mõttega silma peal hoida oli ülimalt närvesööv. Mõte ei tahtnud lihtsalt hetketeemas paigal püsida.

Natuke statistikat:
- Kokku andis end võistlustele üles 22 sportlast seitsmest spordiklubist.
- Kohale jõudis 20 sportlast kuuest spordiklubist.
- Tervisekontrollist pääses läbi 18 sportlast viiest spordiklubist (inimesed ei suuda miskipärast tõsiselt võtta meditsiinitõendi nõuet, millel HIVi, HepB ja HepC testide tulemused).
- Võistlema sai 16 sportlast viiest spordiklubist (kokku 8 matši) - ühele neiule ja ühele noormehele kahjuks sobivaid vastaseid ei leidunud.

Pärnu vabavõitlusklubi MMAces 3D Liigal. Treener Henri Hiiemäe seisab rivi parempoolses otsas (oktoober 2016).

Sel korral läks nii, et üle poolte matšides maadlust ja maasvõitlust suuresti välditi - peeti lihtsalt MMA kinnastega poksi- ja kikkpoksimatše. Eks need põlvkonnad ja võitlusstiilide eelistused käivad lainetena ning praegustele meestele lihtsalt meeldib otsast lõpuni ainult paugutada :)

Vürtsi selles osas lisasid võistlustele kindlasti ka Tallinna spordiklubi Tokon ja Pärnu vabavõitlusklubi MMAces. Tokon pole juba päris ammu Liigadest osa võtnud, aga nüüd olid nad kohal ning saagiks 2 võitu ja 1 kaotus. Henri Hiiemäe aga oli MMAces'ist kohale toonud seitse (püsti)võitlejat, kellest viiele jagus ka sobivaid vastaseid. Tulevärk oli korralik ja koju Pärnusse viidi tagasi 3 võitu ja 2 kaotust. Hämmastavalt muljetavaldav, arvestades, et äsja Pärnusse naasnud Henril on olnud klubile elu sisse puhumiseks aega vaid paar kuud.

Rohkem pildimaterjali LEIAD DELFIST, täpsed tulemused LEIAD RASKESPORDIST.