Peaosalised selles mängus on Sten Saaremäe, Alar Hutrov, Ergo Salus, Jaak Rudov, Kaupo Kokamägi, Helin Paara ja Henri Hiiemäe.

Profikarjäär alaku, nui neljaks!

Sten Saaremäe ja Alar Hutrov on oma esimese profimatši ootel juba ajast, mil nad möödunud aasta novembris amatööride EM-ilt diskvalifitseeriti (loe lähemalt: „Nädalavahetusel Taani võistlema"). Vahepeal on tekkinud nii mõnigi võimalus, aga kõik on erinevatel põhjustel käest libisenud. Nüüd oleme otsustanud, et asi saab käesoleval aastal ühel või teisel moel tehtud - muud võimalust ei ole.

Saaremäe (vasakul) ja Hutrov RAJU 14 kaalumisel - päev enne Hutrovi võidukat matši Melnikoviga (oktoober 2014).

Need kaks on alates möödunud aasta Eesti meistrivõistluste ettevalmistusest korralikult trenni kütnud, mis teeb aasta ja seitse kuud tõsist nühikimist. Alari eelmine matš oli 2015. aasta aprillis toimunud Eesti MV-l, kus kohtus finaalis Steniga. Steni eelmine matš oli 2015. aasta septembris Soomes, kus võitis kohtunike ühehäälse otsusega ühte kohalikku meest. Päris pikka aega on ilma võistelda saamata tööd tehtud, ikka väga pikka aega. Nii et püsige lainel, sest mehed on valmis ja õige pea kuulutame uudised välja! :)

Esimesed eestlased Euroopa meistrivõistlustel

22. - 26. novembril toimuvad Prahas teistkordselt Euroopa lahtised meistrivõistlused vabavõitluses, kuhu Eesti Sportliku Vabavõitluse Liit läkitab osalema neli sportlast:

- Eesti meister Ergo Salus (-83,9 kg)
- Eesti MV pronks Jaak Rudov, kes võistleb kaaluklass kõrgemal (-70,3 kg -> -77,1 kg) ning võtab sellega kaalu meistri, vigastatud Siim Asperki koha
- kahekordne Eesti meister Kaupo Kokamägi (-70,3 kg)
- Eesti meister Helin Paara (-70,3 kg)

Võistlused toimuvad IMMAFi turniiriformaadi reeglite järgi. Igas kaalus on maksimaalselt 32 võistlejat ning matšid peetakse viie päeva jooksul ehk siis finaalideni välja iga päev üks matš. Ühtlasi tähendab see ka, et sportlased peavad kõik need viis päeva ilusti võistluskaalus olema (+1 päev enne võistlusi, kui toimub n-ö avakaalumine). Nelja sportlasega kohale minemine on meie jaoks suur võit. Veelgi suurem võit on medalitega tagasi tulemine ;)

Eesti MV: Kokamägi (vasakul) vs Rudov (aprill 2016).

Praegu käib aktiivne treeningplaanide koostamine, toetustiimi kokkupanek ning eelarve planeerimine. Kuigi võistlused toimuvad Euroopas, nõuab nelja sportlase ja ühe-kahe treeneriga kohalesõitmine ning nädal aega elamine, koos võistlustasude ja muude kohustuslike kulunumbritega oma. Lisaks alaliidu omavahenditele on juba teada, et õla paneb alla ka Eesti vabavõitlusspordi pikaajaline toetaja Tavepro OÜ. Kui tahad ka omadele hoogu juurde anda, siis võta ühendust!

Aga enne, käsi Carelias soojaks!

Täpselt! 10. septembril, 10 nädalat enne EMi sõidab seesama võistkond Soome võistlusele Carelia Fight XII (veeb ja Facebook), et teha hooaja avamatšid ning kontrollida vormi. Sama võistlus, kus mina oma eelmist hooaega alustasin. Kuigi enne õhtust põhisündmust toimub päevane amatöörvõistlus, peaks suurem osa meie sportlastest võistlema õhtusel põhikaardil. Meie kaaludesse praeguseks registreerunud amatööride nimekiri on korralik, kust leiab mitmeid tuttavaid pähkleid:

N +65,8
Helin Paara (SBG Estonia)
Sanna Hyytiläinen (Jyväskylä FC)
Kerttu Kouki (BJJ Center)

-70,3
Kaupo Kokamägi (SBG Estonia)
Teemu Leinonen (RNC Sport Club Hyvinkää)
Joel Arolainen (RNC Sport Club Hyvinkää)
Niko Ahokainen (MMA Imatra)
Mahmudov Malik (Gladiators Team St Petersburg)
Jyri Luukkonen (Jyväskylä FC)

-77,1
Jaak Rudov (SBG Estonia)
Tambet Kajak (SBG Estonia)
Degtyarev Vyacheslav (Gladiators Team St Petersburg)
Riku Liukkonen (MMA Lappeenranta)
Jami Nyholm (MMA Utti)
Jesse Liljeberg (Sports Academy no1 Porvoo)
Rene Katajalaakso (Jyväskylä FC)

-83,9
Ergo Salus (SBG Estonia)
Evgeniy Palshin (Gladiators Team St Petersburg)
Markosyan Rudolf (Gladiators Team St Petersburg)
Tommi Leinonen (RNC Sport Club Hyvinkää)

Kuigi juba siin on mitmeid nimesid, kes oleksid meie meestele-naistele meeldivaks väljakutseks, on registreerumine avatud veel 6 päeva.

Kes soovib teha fännireisi, võtke minuga ühendust - korraldame ära!

Aastatagune käik Careliasse lõppes meie jaoks võidukalt (september 2015).

Pärnu MMAces sai uue hingamise

Minu treeningpartner Henri Hiiemäe kolis tagasi oma kodulinna Pärnusse, mis ühtlasi tähendab, et Pärnu vabavõitlusklubi MMAces (veeb ja Facebook) alustab taas aktiivset tegevust. Septembrikuus alustavad Tammsaare Koolis värsked baaskursused ning jätkab ka põhigrupp vanade tegijatega, kel kindas juba natuke rohkem kogemust. Lisaks tehti suvel algust värske Zero-Contact treeninggrupiga, mis on MMA tehnikatel põhinev üldfüüsiline treening. Nagu nimest võib järeldada, annavad Zero-Contact treeningud võimaluse saada osa MMA huvitavast maailmast ilma löögikontakti ja sparringuta. Treeningutes osalemiseks pole vaja ka varasemat MMA või kahevõitlusalade kogemus - lihtsalt mine kohale!

Soovin Henrile ja MMAces'ile edu. Mul on ülimalt hea meel, et lisaks 3D Treeningule (Tallinn), Võimlale (Tartu) ja Vabavõitlus Kuressaarele on Eestis taas veel üks aktiivne vabavõitlussportlaste kasvulava. Koos jõume tippu!

Ülipopulaarsete MMA Zero-Contact välitreeningutega tehti algust juba suvel (august 2016).

Vastused lugejate küsimustele

Markus (16.08.2016 14:26)

Tere Ott. Harrastusjooksjana tunnen huvi, mis see km aeg Sul ka tuli? Edu kõiges!

Laagris joostud kilomeetrid ühe treeningu sees olid 3:45, 3:44 ja 3:51. Eelmisel hooajal parim jooks oli 3:56, 3:40 ja 3:41, aga too oli natuke patuga pooleks, sest eesmärk on need kilomeetrid võimalikult sarnase tempoga joosta, mida 16-sekundine ajavahe kindlasti ei ole. Trenn ise on kokku 45 minutit: 10 minutit soojaks + 1 km tempot + 5 min sörki + 1 km tempot + 5 min sörki + 1 km tempot + alles jäänud aeg sörki. Teen selliseid põhivastupidavuse faasis, pigem hooaja alguses või hetkedel, mil võistlused kaugemal.