Kreeka-rooma maadluse kehakaalus -130kg läks järjekordset tiitlivõistluste medalit välja võitlema kahekordne maailmameister ja mullune MM-i hõbe Heiki Nabi.

33aastane Nabi pääses kohe kaheksandikfinaali, kus tal tuli kokku minna valitseva maailmameistri ja seitsmekordse Euroopa meistri, türklase Riza Kayaalp´iga. Nabi võitis punktivaese matši 2:1.

Veerandfinaalis oli tituleeritud eestlase vastaseks Tšiilit esindav kuubalane Yasmani Acosta Fernandez, kes on mullune MM-i pronks. Nabi alistas ka Fernandezi, tulemuseks 2:1 ja pääses poolfinaali. Kui alguses teenis vastase passiivsuse eest punkti Nabi, siis hiljem sai sarnase punkti Fernandez. Kohtumise lõpuminuti alguses sai eestlane veel ühe punkti, millest võiduks piisas.

Pääsu eest finaali maadles Nabi tugeva venelase Sergei Semjonoviga, kellele ta 2016. aasta Rio olümpia pronksimatši kaotas. Ka täna tuli eestlasel vastu võtta kaotus - tulemuseks kujunes 0:2.

Nabil on aga homme võimalus võidelda pronksmedali eest. Tema vastaseks tuleb kas ukrainlane Oleksandr Tšernetski või kuubalane Oscar Pino Hinds.

Semjonov võitleb kuldmedalimatšis ameeriklase Adam Cooniga, kes alistas poolfinaalis Lõuna-Korea maadleja Minseok Kimi.