"Kreeka-rooma maadlus on surutud rohkem püstimaadluseks ning reeglid soosivad kas jõulisemaid ja aktiivsemaid trügijaid või paremaid heitjaid," kommenteerib reeglite muudatust rahvusvahelise alaliidu I kategooria kohtunik ja Eesti Maadlusliidu kohtunikekogu liige Tanel Renter.

"Partermaadluse kunstlik algasend, kus sportlane on käpuli stardivalmis, on maadlusest kadunud," lisab Renter.

Oluliseimad muudatused uutes võistlusreeglites:
- Väheneb partermaadluse tähtus – maadlus parteris jätkub vaid heite või mahaviimise tulemusena ning sundparterit eraldi meetmena enam ei kasutata. Samuti on oluliselt piiratud loomulikult tekkiva partermaadluse ajalimiiti.
- Matilt väljalükkamise eest enam punkte ei anta – see sunnib sportlasi taktikat muutma ning punkte peamiselt läbi heidete korjama.
- Kolme passiivsushoiatuse kogunemine ei tähenda automaatset kaotust – passiivsushoiatused tähendavad nüüd ainult lisanduvaid punkte vastase kontole, mis omakorda tähendab, et ka passiivsemalt alustanud sportlasel püsib matši jätkudes motivatsioon punktivahe kõrgemalt hinnatud heidetega tagasi võtta.

Uued võistlusreeglid kinnitatakse rahvusvahelise alaliidu poolt veebruari lõpus, vahetult enne Eesti meistrivõistlusi.

Võistluste algus on 1. märtsil kell 10 ning finaalid algavad kell 17.

Sündmus on pealtvaatajatele tasuta. Samuti on võistluste otseülekannet võimalik vaadata Delfist. Tule ja ela oma lemmikutele kaasa!

Võistlused facebookis: https://www.facebook.com/events/784689391618153.