Mägisalu alistas teel finaali esmalt veerandfinaalis bulgaarlase Nedjalko Petrovi 3:2 ning seejärel poolfinaalis tugeva türklase Ekrem Öztürki. Kuigi matšis Öztürkiga teenisid mõlemad maadlejad neli punkti, andis Mägisalule eelise see, et tema oli teinud kaks kahepunktiheidet, vastane ühe.

"Matš algas natuke raskelt, Helary jäi 0:3 kaotusseisu, aga võttis siis järgi - esmalt 2:3 ja siis 4:3. Matš lõppes küll 4:4, aga võrdsete punktide puhul hakati lugema kahepunktiheiteid, mida Helaryl oli rohkem," kirjeldas Kotkas poolfinaali, tõdedes, et 20-aastase Mägisalu nii hea minek oli kindlasti hea üllatus.

"Kindlasti oli üllatus, aga eks me võtame matš korraga. Poolfinaali eel ei osanud me türklasest midagi arvata - eesmärk oli lihtsalt tugeva pressingu pealt maadelda ja seda ülesannet suutis ta enam-vähem ka täita. Kaalukeeleks oli võib-olla parter - seal suutis Helary türklase vahele võtta ja kaks punkti teenida. Vastane oli oma eelmises kohtumises parteris kindlalt peale jäänud ja seal Helaryle alla jäämine lõi ta kindlasti rivist välja."

Homme õhtul toimuvas finaalis läheb Mägisalu vastamisi Aserbaidžaani maadleja Eldaniz Azizliga, kes alistas poolfinaalis venelase Vassili Topojeviga. Azizli taset ilmestab tõsiasi, et alles aprilli alguses kaotas Mägisalu Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel sellelesamale Topojevile kindlalt 0:8.

"Teine poolfinaalmatš algas venelase dikteerimisega, aga tema jaoks läks kohtumine lõpuks käest ära, aser tuli kaotusseisust tagasi ja võitis kas 9:6 või 9:7. Ma ei ole jõudnud ise veel uurida, mis tema trumbid on ja kuidas Helary ennast häälestama peaks, aga sarnaselt tänasega tuleks ilmselt alguses kõvasti tempot hoida - täna see töötas."

Mägisalu finaalmatš peaks algama teisipäeva õhtul alates 18.00-st. "Helary kaaluklass peaks olema kohe kõige esimene, aga esmalt peetakse veel pronksimatšid ka ära. Kui taas mingeid viivitusi sisse ei tule - täna pidime poolfinaali ootama 55 minutit -, siis peaks meie matš algama umbes 18.15-18.20," prognoosis Kotkas.