Eriti hea võistluse tegi noor Kuusik, kes sai kohe esimesel väga tõsisel jõuproovil meeste hulgas nii kõrge koha. Kuni 90 kg meeste hulgas oli ta avaringis loosi tahtel vaba ja teises ringis läks kokku usbeki Davrobnek Sattoroviga, kes asub maailma edetabelis 59. kohal. Tasavägises kohtumises teenis usbekk küll kaks hoiatust, kuid uute reeglite järgi see enam kaotust ei tähenda ja nii läks kohtumine lisaajale. Lisaaja 17. sekundil õnnestus Kuusikul teha waza-ari vääriline heide ja oma karjääri seni üks parimaid kohtumisi võita.

Veerandfinaalis oli vastaseks kohalik sportlane Abdullhag Rasullu, kes saavutas III koha nii Ameerika kui Aafrika Openil. Matš oli taas tasavägine. Algul andis kohtunik eestlasele kaks hoiatust, siis sai ka aser kaks hoiatust. Lisaajal andis kohtunik Kuusikule kolmanda hoiatuse, millega oli võidu saavutanud aser. Mitmed kohtumist näinud judokad arvasid üheselt, et seekord tehti eestlasele kohtuniku poolt liiga.

Lohutusringis tuli vastamisi minna olümpia seitsmendaga, grusiini Ushangi Margianiga. Selles kohtumises pani vastane oma kogemused maksma ja võitis kindlalt.

Kokkuvõttes sai Kuusik seega seitsmenda koha, mis tähendab talle maailma uues täiskasvanute edetabelis 56. kohta ning esimest sammu Tokyo olümpia poole.