Eesti maadlejate järelkasvukoondise peatreeneri Ivar Kotkase sõnul on võistlustules Eesti noorte paremik ja rohke osavõtjaskond annab meie olümpialootustele võimaluse end ka maailmatasemel tõestada.

Võistluste peakorraldaja Raoul-Vello Leitham on seadnud järelkasvu arendamise kõrval turniiri eesmärgiks tutvustada Eestit maailmas kui pika ajalooga maadlusspordi edendajat ning sobivat paika noorte Euroopa meistrivõistluste ja maailmameistrivõistluste korraldamiseks.

Kahepäevastel võistlustel selgitatakse välja parimad maadlejad kuues erinevas vanuseklassis. Tallinn Open maadlusvõistlus kuulub võistlustesarja European Youth Wrestling Series ning seda korraldatakse juba 27. korda Eesti kuulsaima maadleja ja olümpiavõitja Kristjan Palusalu mälestuseks. Turniiri korraldab MTÜ Tallinn Open koostöös Eesti Maadlusliidu ning Tallinna maadlusklubidega Palusalu, Nelson, Aberg ja Korrus3.

Võistlustele järgneb Tallinnas neljapäevane treeninglaager, millest võtab osa ligi 150 noorsportlast üheteistkümnest riigist.

Tallinn Open 2015 piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee. Võistlused algavad mõlemal päeval kell 10.00 ning finaalid laupäeval orienteeruvalt kell 17.00 ja pühapäeval kell 15.00.